Áprilisi rekord Amerika Kapitánytól

Vágólapra másolva!
Áprilisi rekordot jelentő 96,2 millió dolláros bevétellel indult a Disney legújabb blockbustere, az Amerika Kapitány második része. Azonban a kedvezőtlen részvénypiaci hangulatban a Disney árfolyama sem tud lényegesen mozdulni.
Vágólapra másolva!
  • 96,2 millió dolláros észak-amerikai jegybevétellel minden idők legjobb áprilisi rajtját produkálta az Amerika Kapitány: A tél katonája című legújabb Marvel eposz.
  • Arról, hogy hogyan szerepelhet az új film, már hétvégén megemlékesztünk. A nyitás lényegében megfelelt a piaci várakozásoknak, azonban felülmúlja a Disney prognózisait.
  • A korábbi években egy áprilisi premier kapcsán szinte élérhetelennek tűnt egy 100 millió dollár körüli nyitás, azonban a Disney és a Marvel stratégiája jónak bizonyult, hogy nagy vetélytárs hiányában korábban küldte mozikba filmjét, véli Paul Dergarabedian a Rentrak szenior elemzője.
  • Észak-Amerikán kívül első hétvégéjén 107 millió dollárt szedett össze a film a Disney szerint, míg otthon a képregényhős akár 248 millió dollárt is begyűjthet majd összességében, írja a BoxOffice.com
  • Mindenesetre a Disney árfolyama lényegében stagnál a nem túl jó nemzetközi részvénypiaci hangulatban, ezzel halványan felülteljesítve a Dow Jones és az S&P 500 hétfői teljesítményét is.
  • Persze a Disneynél elsősorban nem a filmes szegmens járul hozzá leginkább az eredménytermeléshez, annak teljesítménye mégsem elhanyagolható. Már csak azért sem, mert a sokkal jelentősebb élményparkok is nagyban építenek a filmes figurák népszerűségére.
Forrás: Investor.hu