Vágólapra másolva!
Németh Lászlóné szerint ez év végéig elfogadhatja a parlament az ehhez szükséges törvényt. Ez kell az ipari rezsicsökkentéshez.
Vágólapra másolva!

Nem kíván változtatni a kormány a korábban meghatározott energiapolitikán, folytatják a megkezdett munkát – mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az MVM-csoport elmúlt négyévi eredményeit értékelő budapesti sajtótájékoztatón kedden. Az elmúlt négy évet értékelve kiemelte a Főgáz kisebbségi részvénycsomagjának megvásárlását az RWE-től, illetve azt, hogy kormányzati felhatalmazással megkezdődhetnek a tárgyalások a többségi, önkormányzati részvénycsomag megvásárlásáról. Folytatódnak a tárgyalások az E.on három gázhálózati, illetve az ügyfélszolgálati társaságának megvételéről is.

A kormány megkezdi az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtését. Ehhez kapcsolódva nonprofit közműszolgáltatót hoz létre a kormány, a szükséges közszolgáltatási törvényt várhatóan az idei év végéig elfogadja az Országgyűlés – mondta a miniszter, kiemelve, hogy az ipari rezsicsökkentés segíti a nemzetgazdaság versenyképességének javítását.

A hazai energiaellátás biztonságához, az energiafüggetlenséghez, valamint az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtéséhez is különösen fontos a paksi atomerőmű bővítése. Az ezzel kapcsolatos hitelszerződést is az újonnan megalakuló parlament elé terjesztik – közölte Németh Lászlóné.