Adókedvezményt kapnának a devizahiteleseket segítő bankok

2014.04.09. 06:24

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában arra célzott, hogy a devizahitelesek problémájának megoldásában együttműködő bankok a különadóból akár kedvezményeket is kaphatnak.

A frakcióvezető megismételte Orbán Viktornak azt a kijelentését, hogy a bankadó megmarad, a bankok beépítették a költségeikbe az adónemet és nyereséget mutattak ki. Amint azonban arra a miniszterelnök a választások utáni sajtótájékoztatóján is utalt, a szabályok részleteiről a kormány kész tárgyalni.

Rogán Antal úgy fogalmazott, hogy „lehet a részletszabályokról beszélni, hogyha a bankok hajlandók valamit adni a devizahiteleseknek”. Azt is kijelentette, hogy a kormány kész visszamenőleg szabályozni a kiugróan előnytelen szerződéseket, mivel erre az Alkotménybíróság nemrég hozott döntése lehetőséget ad. Most már csak azt kell megvárni, hogy a legfelsőbb bírói fórum is döntsön a kérdésről, és kedvező esetben a parlament gyorsan meg tudja alkotni az új szabályozást, és még idén kialakulhat a menetrendje a devizahitelek kivezetésének.