Ezekből a trendekből remélhetsz milliárdokat

Vágólapra másolva!
Napelemek, személyes használatú drónok, mobilalkalmazások. Többek között ezek azok a területek, melyek hatalmas növekedési lehetőséget rejtenek, és a következő években meghatározhatják a technológiai fejlődést. Ráadásul rendkívüli profittal kecsegtetheti azokat az élelmes befektetőket, akik kihasználják az ezekben a trendekben rejlő lehetőségeket.
Vágólapra másolva!

Egy érdekes cikkben a BusinessInsider összeszedte a világban jelenleg megfigyelhető fontos technológiai, társadalmi trendeket, melyek számos élelmes befektetőt tehetnek akár milliárdossá is. A listát már csak azért is érdemes átböngészni, hogy megismerjük, merre halad és milyen újításokkal áll elő a technológia fejlődése. Mi most csak az érdekesebbek közül szemezgettünk ebben a cikkben. Lássuk!

1. Mobil fizetési rendszerek

Manapság az egyik legdinamikusabban növekvő terület a mobil fizetési rendszerek piaca, melyek előtt további óriási növekedési lehetőség áll a szakértők szerint. Ezt támasztja alá, hogy már a Google és az Apple is elkezdett egyre nagyobb energiákkal ezen a területen terjeszkedni. Ezen túl egyre több jelentősebb nagykereskedelmi áruház kezd el egy mobil pénztárcához hasonlítható szolgáltatást indítani, amit számos versenytárs kezdhet követni.

2. Terápiák

Mivel az amerikai társadalom szép lassan kezd elöregedni, vagy egyre stresszesebbé válni, egyre nagyobb lesz a kereslet a fizikális és mentális terápiákat nyújtó szolgáltatások iránt. Az USA-ban a terapeuták iránt rohamosan nő a kereslet, ami ma már az egyik legdinamikusabban növekvő szegmensnek tekinthető a munkaerőpiacon.

3. Akkumulátorok

Hihetetlen lehetőségek rejlenek az energiatároló eszközök területén is. Az elektromos autók térnyerésével óriási kereslet alakul ki az azokat hajtó lítium-ionos akkumulátorok iránt, melyek piaca az idei 6 milliárd dollárosról 26,1 milliárd dollárossá válhat 2023-ra. A terület úttörője a Tesla, mely 2017-től saját gigagyárában kezdheti meg a lítium-ionos akkumulátorok gyártását, amit számtalan versenytárs lehet kénytelen követni, ha tartani szeretnék a lépést a Teslával.

4. Napelemek

A napenergiában és az azok tárolására szolgáló napelemekben rejlő lehetőségekre mi is felhívtuk már a figyelmet. Gondoljunk csak a Google-re, mely egyre több olyan technológiát próbál alkalmazni, melyek segítségével versenyelőnybe kerülhet a területen. Ezen túl a First Solar kiugró teljesítménye is azt jelzi, hogy látnak fantáziát a befektetők a területben.

A NanoMarkets kutatócég szerint a napelemrendszerek piaca 2 milliárd dollárossá fog válni 2018-ra, és a lítium-ionos akkumulátorok további terjedése segíthet ezeknek a rendszereknek a költségeit is csökkenteni.

5. Személyes használatú drónok

A drónok előretörése folytatódhat az előttünk álló években, melyeket már egyre többen fognak személyes célra igénybe venni. A drónokban rejlő lehetőségekre egyre több cég figyel fel, többek között az Amazon és a Facebook is óriási összegeket öl a pilóta nélküli gépek fejlesztésébe. Ez azt mutatja, hogy elképesztő növekedési lehetőségek rejtőzhetnek ezen a területen is.

solara 50, napelemes drón Forrás: Titan Aerospace

6. Mobilalkalmazások

A mobilalkalmazások iránt is egyre növekszik a kereslet, és már egyre többen csak ezek segítségével böngésznek a weben. Ez azt jelenti, hogy az ilyen alkalmazásokat fejlesztése előtt további elképesztő lehetőségek vannak, és az ezt végző szakemberek után kapkodnak a munkaerőpiacon. A mobilalkalmazások fejlesztésével foglalkozó vállalatok pedig szintén profitálhatnak ebből a trendből.

7. Online élelmiszer-rendelés

Az élelmiszerek online rendelése iránt is növekszik az igény, tavaly már 15 milliárd dolláros bevétele származott ebből a tevékenységből az ezzel foglalkozó cégeknek. A piacban rejlő potenciált jelzi, hogy a világ legnagyobb, online vásárlásokkal foglalkozó oldala, az Amazon is jelezte, hogy egyre nagyobb hangsúlyt fektet az ezen a területen történő terjeszkedésre. Rajta kívül a Wal-Mart is folyamatosan terjeszkedik az online-élelmiszer piacon, és egyre több amerikai városban teszi elérhetővé ezt a fajta szolgáltatását.

8. Olcsó földgáz

Az Investor.hu-n számtalan alkalommal megemlékeztünk az USA-ban zajló palaforradalomról, mely rendkívül olcsóvá teszi a nyersanyagot. Az amerikai típusú (Henry Hub) gáz ára nagyjából harmadába kerül, mint Európában vagy Ázsiában, ami miatt egyre több társaság telepíti át termelését az USA-ba. Az új innováció révén tehát számos vállalat profitálhat ezekből a folyamatokból, melyek évtizedekre meghatározhatják a földgáz piacát.

Forrás: Investor.hu

9. 3D-nyomtatás

A 3D-nyomtatás piacán is brutális növekedést jósolnak az iparági szakértők, ahogy korábban beszámoltunk róla. Amerikai kutatók már azt kísérletezik, hogyan lehet ilyen módon emberi szívet előállítani, ami azt mutatja, hogy az orvostudomány is egyre nagyobb mértékben támaszkodhat erre a területre. Ez pedig a 3D-nyomtatással foglalkozó vállalatok számára lehet üdvözítő hír.

10. Online luxusipar

A luxustermékek piacán is egyre jobban tolódik el a hangsúly az online felé. Egyre több vásárló már interneten keresztül adja le rendelését, melynek köszönhetően az online luxuspiac kétszer gyorsabban bővül a hagyományosnál (ebben természetesen az alacsony bázis is szerepet játszik).