Vágólapra másolva!
Elromlott  hangulat a nemzetközi piacokon késő délelőtt, így a reggeli pluszokból a negatív tartományba fordultak a vezető indexek. Ez pedig itthon főként az OTP-t érintette hátrányosan, a bankpapír fél százalék feletti mínuszba váltott.
Vágólapra másolva!
  • Egyelőre konkrét okot nehéz találni arra, hogy miért fordultak mínuszba a vezető részvényindex Európa-szerte, hiszen nem látni egyelőre semmilyen makrohírt, vagy olyan lényeges információt ami miatt hirtelen meg kellett volna fordulnia a széljárásnak.
  • Igaz, hogy Kínából gyenge export adatok láttak napvilágot, ami semi képpen sem kedvező hír, viszont ez már korábban ismert volt. A francia ipari termelési adat is gyengébb lett ugyan a vártnál (tény: 0,8%, várt: -0,3% év/év), de ez is már piacnyitás előtt ismert volt.
  • Persze azért óriási esésről nem beszélhetünk, annyi történt, hogy a nyugat-európai parkettek fél százalék körüli pluszokból hasonló mértékű mínuszba fordultak.
  • Itthon is ezt a mintát követte a BUX index, jelenleg 0,2 százalékos mínuszban áll. Ezt a lejtmenetet az OTP okozta elsősorban, hiszen a bankpapír árfolyama a kezdeti pluszokból 0,8 százalékos csökkenésbe váltott (4415 forint).
  • Egyébként a Richter sem túl erős, bár árfolyama tegnapi záróára közelében (4008 forint) mozog. Ugyanakkor a Magyar Telekom egyelőre emelkedni tud (305 forint), míg a Mol minimális mínuszban mozog.
  • Az elromló nmezetközi piaci hangulat a forint árfolyamát is feljebb küldte az euróval szemben, 305,4-ről egészen 306 közelébe, de onnan visszább tudott jönni a magyar deviza. Jelenleg 305,3 körül áll az EURHUF.
  • Meg kell említeni, hogy ma tartott 12 hónapos kötvényaukciót az ÁKK, ahol pedig január közepe óta a legnagyobb kereslet mutatkozott, amiből 90 milliárd forintnyit fogadtak el. Az átlaghozam pedig újra 3 százalék alá csökkent.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu