Bezár a Douwe Egberts budapesti gyára

Vágólapra másolva!
A Douwe Egberts Hungary Zrt. az év végéig összesen 184 dolgozót bocsát el, mert anyavállalatának átszervezése miatt beszünteti az termékek budapesti gyártását.
Vágólapra másolva!

A cég azzal indokolja az átszervezést, hogy anyavállalata, a DE Master Blenders 1753 európai szinten felülvizsgálta működését a fenntartható működési pálya biztosítása érdekében, és a tulajdonos harmonizálni kívánja az egyes szervezeti egységek működését.

A Douwe Egberts összesen mintegy 300 embert foglalkoztat Magyarországon, az átszervezés a budapesti gyárban 162 dolgozót érint, a többi 22 érintett különböző funkcióban dolgozik a cgnél. A cég az átszervezési szándékról pénteken tájékoztatta az érintett munkavállalókat, a vállalat szakszervezetét és a Nemzeti Munkaügyi Hivatalt.

A vállalat közleménye szerint a Douwe Egberts Zrt. vezetése a törvényi előírásoknak megfelelően konzultációra hívta a munkavállalókat, ennek során áttekintik azokat a lehetőségeket, amelyekkel a döntés negatív hatásai minimalizálhatók. A társaság a hazai forróital-piac egyik vezető szereplője, legismertebb márkái a Douwe Egberts Espresso, az Omnia, a Karaván és a Paloma kávé, valamint a Pickwick és a Sir Morton teacsalád. A vállalat budapesti gyárában kávépörköléssel, kávé- és teacsomagolással foglalkozik, termékeit számos európai országba is exportálja.

A gyár bezárása után Magyarországon csak kereskedelmi központ marad.