Egy lépéssel közelebb a Carrefour Indiához

A Carrefour globális hálózata (2013. június 30-án)
Vágólapra másolva!
Egyre közelebb kerül a francia Carrefour kiskereskedelmi cég ahhoz, hogy partnerségre lépjen a világ második legnépesebb országában, Indiában egy helyi konglomerátummal.
Vágólapra másolva!
  • Korábban már beszámoltunk róla, hogy az indai Bharti kongolmerátum a francia Carrefour, illetve a japán Aeon kiskereskedelmi cégekkel folytat tárgyalásokat egy közös vállalat létrehozásával kapcsolatban.
  • A legfrissebb hírek szerint a Carrefour lehet a befutó, az Economic Times ugyanis arról számolt be, hogy a francia kiskereskedelmi óriással fűzte szorosabbra a szálakat egy exkluzív szerződés keretében a Bharti.
  • Habár a szerződés júliusig él, a felek úgy gondolják, hogy már hamarabb tető alá hozhatják az üzletet, akár már áprilisban, vagy május elején megszülethet a megállapodás.
  • Az Economic Times két bennfentese szerint az indiai Bharti szeretne a többségi tulajdonos lenni a közös cégben, akár 74 százalékos pakkot is megszerezhetnek.
  • Tulajdonképpen egyik cég számára sem jelent komoly újdonságot az indiai kiskereskedelem: a Carrefour jelenleg 5 (cash&carry) áruházzal rendelkezik a világ második legnépesebb országában, míg a Bharti tavaly októberig állt stratégiai partnerségben a Wal Marttal.
  • A Carrefour árfolyamában különösebb reakciót nem váltottak ki a megjelentek, jelenleg 0,3 százalékos csökkenést mutat a párizsi parketten. A részvényesek számára fontos nap lehet a kedd, hiszen a társaság holnap tartja éves rendes közgyűlését.
A Carrefour globális hálózata (2013. június 30-án) Forrás: Carrefour, Investor.hu