Motort cserélt az Allianz szolgáltatásai alatt a T-Systems

T-Systems, adatközpont, Allianz, migráció
"A szoros határidő jelentette a legnagyobb kihívást, pedig gyakran kellett átlagon felül teljesíteni" - így a T-Systems vezérigazgatója a migrációról
Vágólapra másolva!
Ezekkel a szavakkal összegezte Rékasi Tibor vezérigazgató azt a teljes régióra kiterjedő adatközpont-migrációt, amelyet csúcsminőségben, barátságtalan határidőket betartva, transzformációs partnerként fellépve készített elő és hajtott végre az Allianz Hungáriánál.
Vágólapra másolva!

A hazai piacvezető biztosítási társaságnak jelentős költségmegtakarítást hoz a központ, a T-Systems Magyarország részvétele a projektben pedig fontos stratégiai lépés a globális szerepvállalás felé. Stabil nemzetközi hátterének köszönhetően lehetett ideális partner az Allianz Hungária Zrt.-nek ebben a komplex átalakításban. Az infokommunikációs óriás nemcsak konstruktív szakértőként vett részt a projektben, feladata volt az adatközpontok költöztetése is.

Végh István, az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, technológiai és üzleti szempontból egyaránt az év fejlesztéséről beszélhetünk, amelyben egy drága szerverkörnyezetet jóval olcsóbbra és rugalmasabbra váltottak. Nagyon rövid idő telt el a tervezés és a végrehajtás között, emelte ki a vezető, ebben a tervezés hatékony volt, a kivitelezés pedig precíz. Figyelembe véve, hogy a termékek egy jelentős részénél még mindig a január 1-je a legfontosabb dátum, a legfontosabb kampányok időszaka november, a szervereknek tehát már szeptemberben üzembiztos készültségben kellett állniuk. A korábbi fix összeg helyett annyit fizetnek, amennyit unit-alapon számláz a rendszer. Flexibilitása is ebben az időszakban a legfontosabb: a kampány alatt 40 százalékkal nagyobb a munkaigény. Végh István elmondta, a környezet üzembiztos, az átállás zökkenőmentesen zajlott, a működésben nem tapasztalnak problémákat. Nem vész kárba a korábbi kompetencia sem: a fizikai struktúra Frankfurtban található, de Budapesten üzemeltetik a kollégák. Az Allianz oldaláról egyértelmű a sikertörténet, jó döntés volt üzleti és technológiai szempontból, emelte ki a vezérigazgató.

A konszolidáció a térség minden országát érintette, de Magyarország infrastruktúrája, így a ránk eső rész a legnagyobb. Végh István kiemelte, hogy az évi 30 százalékos, 3 millió eurós megtakarításnak köszönhetően mintegy két év alatt megtérül majd a befektetés. Nem elhanyagolható az adatbiztonság sem, amely ugyan nem forintosítható, de a hibás működés által okozott anyagi károk már természetesen igen. Magyarország a fennmaradó központok migrációjában is részt vesz.

"A szoros határidő jelentette a legnagyobb kihívást, pedig gyakran kellett átlagon felül teljesíteni" - így a T-Systems vezérigazgatója a migrációról Forrás: T-Systems Magyarország

Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója a projekt sikerét az Allianz, a T-Systems Magyarország és a nemzetközi T-Systems csoport, valamint a projektben részt vevő szállítók példaértékű szakmai együttműködésének tulajdonítja. Elmondta, hogy a szoros határidő jelentette a legnagyobb kihívást, pedig gyakran kellett átlagon felül teljesíteni. Kiemelte a rendszerintegrált megközelítést: nem előre megírt forgatókönyv szerint jártak el, valódi partnerként kívántak fellépni, amikor figyelembe vették az ügyfél adottságait, igényeit, integrálva a szállítást, a logisztikát, a tanácsadást. A kollégáknak regionálisan szétszórva kellett dolgozniuk, gyakran nagy földrajzi távolságokban gondolkozva. A T-Systems Magyarország vezérigazgatója ezt a mozzanatot írta le a motorcsere metaforájával, hozzátéve, hogy nagyon oda kellett figyelniük, a csere ne érintse a társaság szolgáltatásait negatívan. Nem elhanyagolható az iparági transzformációs szerep sem. Rékasi Tibor elmondta, fontos, hogy a világban folyamatosan megfigyelt technológiai előnyöket iparági előnyökké tudják fordítani – adott esetben a biztosítási piacon. A projekt első fázisa lezárult, de mind a támogatásról, mind a továbbfejlesztésről folyamatosan beszélgetnek az Allianz-cal, és számos olyan momentumra készülnek, amelyekről hamarosan büszkén számolhatnak be.

„Az Allianz elkötelezettsége lehetővé tette, hogy a lehető legmagasabb színvonalon valósuljon meg az adatközponti migráció” – mutatott rá Rékasi Tibor. A vezérigazgató elmondta: „A T-Systems Magyarország meggyőződése, hogy a projekt révén az Allianz még versenyképesebb lesz, hiszen a migrációnak köszönhetően jelentősen vissza tudja szorítani költségeit, adatai pedig biztonságosabb körülmények között és magasabb szintű karbantartás mellett kerülnek tárolásra.” Hozzátette: „A most megvalósított adatközpont megfelelő és megbízható alapinfrastruktúrát biztosít az Allianz számára.” Rékasi Tibor kitért arra is: „Az egységesített T-Systems Magyarország új stratégiai fókuszában a korábbinál intenzívebb nemzetközi jelenlét áll, amelyben az Allianz-projekt mérföldkőnek számít.”