Vágólapra másolva!
Pénteki záróértékeik közelében mozognak az ázsiai részvényindexek annak ellenére, hogy egyre éleződnek a feszültségek Ukrajnában, és az amerikai, európai tőzsdék folytatták lejtmenetüket pénteken. A határidős indikációk nem sok jót vetítenek előre az európai börzékre vonatkozóan, és az öreg kontinensen ma is a mínuszok gyűlhetnek nyitás után. 
Vágólapra másolva!
  • A fokozódó orosz-ukrán feszültségek, és az amerikai, európai tőzsdék pocsék teljesítménye ellenére vegyes mozgásokat lehet látni az ázsiai piacokon ma reggel. A japán Nikkei kissé el tudott távolodni pénteken ütött hat hónapos zárómélypontjától, és 0,2 százalékot erősödött. Ebben a gyengülő jen lehet a segítségére, a japán fizetőeszköz 101,6 dollárig gyengült vissza ma.
  • A Sharp részvényei 9 százalékot zuhantak arra a hírre, hogy a cég jelentős mértékben készül új részvényeket kibocsátani.
  • A többi részvénypiacon a kínai Shanghai Composite 0,2 százalékot esett, mivel a befektetők vélhetően kivárhatnak az eheti fontos kínai makroadatok előtt. Kínából GDP és ipari termelési adatok fognak érkezni a héten.
  • Ezen túl a hongkongi Hang Seng és a dél-koreai Kospi minimális erősödést mutat, az ausztrál S&P/ASX 200 viszont messze lemaradt társaitól, és 1 százalékot zuhant. A Samsung fél százalékos erősödést mutat az új csúcsmobiljának, a Galaxy S5-nek a pénteki piacra dobása után.
  • Az amerikai tőzsdék pénteken is eladói nyomás alatt álltak, így az S&P 500 és a Dow Jones 0,9 százalékot, a technológiai túlsúlyos Nasdaq 1,3 százalékot zuhant. A Nasdaq ezzel beesett a 4000 pontos szint alá, ahol legutóbb februárban tartózkodott.
Forrás: Investor.hu

  • Nem tudta enyhíteni a nyomást az sem, hogy a Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexének áprilisi értéke kilnechavi csúcsra, 82,6 pontra emelkedett. Ez jelentősen felülmúlta a várakozásokat, mivel előzetesen csak 81 pontra számítottak a szakértők.
  • A hangulaton ronthatott a JP Morgan gyenge gyorsjelentése, amire 3,7 százalékos eséssel reagált a bankpapír. A versenytárs Wells Fargo viszont 0,8 százalékos pluszban zárt a kedvező eredményeire.
  • A Herbalife 14 százalékot zuhant arra a hírre, hogy az FBI nyomozást indított a cég ellen, bár egyelőre nem tudni, hogy mi miatt.
  • Az európai tőzsdéken is folytatódhat ma az esés a pénteki lejtmenet után, és a határidős indexek alapján 0,5-0,9 százalékos mínuszban indulhat majd a kereskedés.