Vágólapra másolva!
A tegnapi záróértékek közelében indult a kereskedés az európai tőzsdéken, és a hazai piacon is stagnálás látható. Itthon az OTP kivételével minimális erősödésre képesek a főbb részvények. 
Vágólapra másolva!
  • Az ukrán harcok híre ellensúlyozza az amerikai tőzsdék tegnapi jó teljesítményét, így nem mutatnak jelentős elmozdulást nyitás után az európai részvényindexek. A befektetők nyugtalanok lehetnek, mivel Ukrajnában a hadsereg megindult a keleti határ felé az oroszbarát fegyveresek visszaszorítására.
  • A piacok a délelőtti fontos makroadatokra is várhatnak, melyen túl az amerikai gyorsjelentési szezon is folytatódni fog.
  • Az ukrán jegybank 300 bázispontos kamatemelést hajtott végre többek között a hrivnya gyengülésének megállítása érdekében, így az irányadó ráta 6,5 százalékról 9,5 százalékra emelkedett. Ezen túl az egynapos jegybanki hitelkamaton is emeltek, ez 7,5 százalékról 14,5 százalékra ugrott.
  • A magyar piacon tegnapi záróértéke körül stagnál a BUX, miközben a főbb papírok az OTP kivételével kis emelkedésre képesek. A Magyar Telekom 0,3 százalékot, a Richter 0,1 százalékot erősödött, az OTP viszont 0,6 százalékot esett nyitás után.
  • A forint egyelőre tartja erejét, és 307,3 körül mozog az euróval szembeni árfolyama. A dollárral szemben 222,4-nél, a svájci frankkal szemben 252,6-nál található a forint.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu