Teljesen padlót fogott a Twitter

Vlagyimir Klicsko, Alexander Povetkin, box, boksz, ökölvívás
Ukrainian heavyweight boxing world champion Vladimir Klitschko (L) fights with Russian heavyweight boxer Alexander Povetkin in Moscow on October 5, 2013. World heavyweight champion Vladimir Klitschko retained his WBA, IBF, WBO and IBO titles with a unanimous points win over Russia's Alexander Povetkin. AFP PHOTO/ ALEXANDER NEMENOV
Vágólapra másolva!
Megvalósult a Twitterről és a Facebookról alkotott negatív képünk, a két imádott közösségi média részvény alig néhány hónap alatt tekintélyes eséseket szenvedett el, és épp a korábban kijelölt célszintünkre süllyedt. Aki figyelmesen olvasta az Investor.hu-t, alaposan felkészülhetett a lejtmenetre.
Vágólapra másolva!

Padlót fogott a Twitter

Szinte hajszálpontosan a többször megjelölt "célárunkig” esett vissza a Twitter (NYSE). Az Investor Trader ügyfeleinek küldött hírlevelünkben januárban 59 dollárnál jelöltük célként 40 dollárt, márciusban pedig 50 dollár körül erősítettük meg a negatív véleményünket. Előbbi szintről 30, utóbbiról 20 százalékot esett az árfolyam a pénteki, 39,7 dolláros mélypontjáig (a történelmi csúcstól közel 50 százalékos a visszaesés).

Szeretne időben értesülni a kereskedési ötleteinkről? Nyisson számlát az Investor Traderen, és iratkozzon fel hírleveleinkre!

Kedden több mint 11 százalékot ugrott az erőteljes támaszáról a részvény. A szikrát az adta, hogy a cégnek sikerült a Google-től igazolnia egy fontos vezetőt, de technikai szempontok alapján is érkezni látszott a fordulat. Az MACD indikátor vételi jelzést adott, az RSI szintén, miután kilépett a túladott zónából, ráadásul erőteljes pozitív divergencia is kialakult az indikátorban.

A nagy nekilódulás épp egy lényegesnek tűnő szint közelébe repítette az árfolyamot, így akár meg is torpanhat átmenetileg a részvény. A tartós csökkenő trendben erősen túladottá vált papírnál ugyanakkor további drasztikus esésre nem számítunk, inkább a pozitív korrekció folytatódhat a 47-50 dollár körüli ellenállászóna irányába, amit a korábbi mély- és csúcspontok, Fibonacci-szintek és az 50 napos mozgóátlag jelölnek ki.

Fontos katalizátor lehet az április 29-én érkező gyorsjelentés. A csökkenő trendet lényegében az előző jelentés utáni 25 százalékos esés indította el, így minden szem a Twitterre fog szegeződni. Sejtésünk szerint a több hónapos kijózanító folyamatos esés után a jelentés valószínűleg már nem tud akkora negatív meglepetést okozni, de ezúttal ennél mélyebben a fundamentumokra nem térünk ki.

A Twitter napi grafikonja. Forrás: Tradingview

A Facebook is kapaszkodik

A Facebook (Nasdaq) kevesebb, mint 1 százalékra közelítette meg a korábban kijelölt célszintünket. Márciusban 64,3 dollár feletti árfolyamnál írtuk, hogy nem kizárt, hogy az 55-60 dollár közötti rést is visszatölti a részvény. Innen április 7-i mélypontjáig közel 15 százalékot esett a részvény, azóta leginkább "ideges” konszolidációba fogott, és széles határok között csapkod.

Az MACD indikátor itt is vételi jelzéssel kecsegtet, és az RSI indikátor is inkább az éledezés jeleit mutatja. Nagy megindulásra ugyanakkor egyelőre semmi nem utal, ráadásul 60-62 dollár között erősebb ellenállászóna alakult ki, amihez még az 50 napos mozgóátlag is csatlakozik 65 dollár környékén. Az összkép tehát továbbra sem igazán kecsegtető.

A Facebook már jövő héten, április 23-án közzéteszi gyorsjelentését, amiből akár új lendületet is kaphat a részvény. A gyorsjelentések jellegéből fakadóan viszont ez a lendület akár lefelé, akár felfelé is meglódíthatja az árfolyamot, így fokozott óvatosság javasolt.

A Facebook napi grafikonja. Forrás: Tradingview