Vágólapra másolva!
Európában a gyógyszerszektor áll az élen, köszönhetően az iparágban végbemenő összeolvadási hírnek, valamint egy másik felvásárlásról érkező pletykának. Egyébként ebből a Richter is tud profitálni, hiszen a magyar gyógyszercég is egy százalék feletti pluszban áll.
Vágólapra másolva!
  • A gyógyszerrészvények állnak az élen, köszönhetően a reggel érkező nagy összeolvadási híreknek, aminek keretében a Novartis és a GlaxoSmithKlein létrehoz egy vegyesvállalatot, valamint átadnak egymásnak üzletágakat. A Novartis közel 2,5 százalékkla emelkedik, míg a Glaxo árfolyama 5,6 százalékkal ugrik.
  • Még tőlük is nagyobb menetelésben van a szintén brit AstraZeneca árfolyama (+7%), miután a Sunday Times arról cikkezett, hogy az amerikai Pfizer összeolvadhat vele. Ez egyébként egy 100 milliárd dolláros tranzakció lehetne, hiszen a Pfizer a legnagyobb amerikai gyógyszervállalat, írja a MarketWatch. Ettől függetlenül a Daily Telegraph pedig arról írt, hogy a brit cég már fel is kérte a Goldman Sachsot és a JP Morgant tanácsadónak.
  • A londoni börze egy százalékos pluszban van, de még tőle is jobbna áll a DAX, ami 1,3 százalékkla emelkedik. A EURO Stoxx 600 index szektorai közül is kiemelkedik a gyógyszer iparág 2,7 százalékos pluszával.
  • Itthon is a Richter volt sokáig a legjobban teljesítő papír, viszont az egy százalékos plusza most már csak a második helyre elég. Ugyanis a Magyar Telekom árfolyama már 1,6 százalékkal emelkedik, vélhetően a kedvező frekvenciahírekre.
  • Az OTP 0,4, míg a Mol 0,3 százalékkla halad felfelé, ezzel együtt pedig a BUX index 0,6 százalékos pluszban jár. Ezzel a régióban a második helyen van a budapesti tőzsde lemaradva az osztrák index 1,3 százalékos pluszától.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu