Kifejezetten jól alakult A Wall Street farkasát is gyártó Universal filmstúdió anyavállalatának, a Comcastnek az első negyedéve. Sokat segített a cégnek az olimpiai közvetítés is, valamint, hogy hosszú idő után újból növelni tudta tévé előfizetői számát.

Sokat segített a Comcast első negyedéves számain a Szocsi Téli Olimpia, valamint a videó tartalmaira előfizetők számának emelkedése is. Ezzel a cég profitot termelt az olimpiai közvetítéseken, amibe egyes becslések szerint 875 millió dollárt invesztált.

Összességében az első negyedéves tisztított egy részvényre jutó profit 68 centre növekedett a várt 64 centtel szemben, ráadásul az árbevétel is magasabb lett az elemzői prognózisokban szereplőnél (várt: 17 milliárd dollár, tény: 17,4 milliárd).

A Comcast videó előfizetőinek száma 24 ezer fővel bővült, ezzel pedig 26 negyedév folyamatos csökkenés után mutatott újból növekedést.  A cég egyébként már lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy set-top boxon keresztül online nézhessenek például TV műsorokat.

Forrás: Investor.hu

Erre szükség is van az olyan online szolgáltatók támasztotta nagy verseny miatt, mint a Netflix, amely egyébként pont tegnap piaczárás után számolt be kiváló negyedéves eredményeiről.

Egyébként a Netflix nem tetszését fejezte ki a Comcast és a Time Warner Cable egyesülése ellen, ugyanis, ha elfogadnák a februárban bejelentett összeolvadást, akkor az egyesült cég igencsak korlátozná a versenyt a Netflix szerint. A Leichtman Research Group elemzése szerint a Time Warner Cable és a Comcast egyesülésével kicsit több mint 38 százalékos részt hasítana ki a teljes amerikai kábelpiacból.

Az ügyletet ellenzők azt is felhozzák ellenérvként a fúzió ellen, hogy 30 millió előfizető nézhetne szembe áremelkedéssel, ha a cégnél ilyen intézkedésről döntenének.

Jól szerepelt egyébként a Universal Filmstúdió is, ami több mint 10 százalékos növekedést ért el, köszönhetően A Wall Street farkasa és a Mark Wahlberg főszereplésével készült, A túlélő sikerének. Igaz ugyan, hogy a cég teljes árbevételében a filmes produkciók aránya „mindössze” 7,7 százalékos.

A Comcast részvényárfolyama egyébként egy százalék feletti ugrással reagált a vártnál jobb eredményekre.

Forrás: Investor.hu