Vágólapra másolva!
Nagy gyengülést mutatott be a forint, és 308 közelébe ugrott fel az euróval szembeni árfolyama. Eközben az európai részvénypiacokon nincs nagy mozgás, kis mínuszok láthatóak, a hazai BUX viszont óvatos emelkedésével felülteljesíti társait. 
Vágólapra másolva!
  • Késő délelőtt elpattant a húr a forint piacán, és nagyobb gyengülésnek indult a hazai deviza. A forint euróval szembeni árfolyama 306,6-ról 307,8-ig szaladt fel, ami közel egyhetes mélypontnak felelt meg az esetében.
  • Pedig a részvénypiaci hangulat nem mondható rossznak, a BUX 0,3 százalékos pluszban található, amivel régiós társaihoz hasonlóan teljesít.
  • A magyar blue-chipek vegyesen teljesítenek, a hangulatváltozásra leginkább érzékenyebb OTP 0,9 százalékot esett, és a Magyar Telekom istagnál. A Mol viszont remekel a felőle érkező kedvező híreknek köszönhetően, és 2,6 százalékot menetelt. Rajtuk kívül a Richter 0,5 százalékot drágult.
  • Az európai tőzsdéken minimális mínuszok láthatóak, miután reggel a kínai gazdaság lassulásáról árulkodó makroadat látott napvilágot. A részvényindexek kisebb pihenőt tarthatnak a tegnapi rali után, és a befektetők profitrealizálásba kezdhettek.
  • A délelőtti makroadatok az üzleti aktivitás javulásáról árulkodtak Németországban, a Markit aktivitási indexe 56,3 pontra emelkedett márciusban (várt: 54 pont). Az eurózónában szintén javult az üzleti hangulat, és a Markit indexe 54 pontra ugrott a februári 53,1 pontról (várt: 53 pont).
  • Az amerikai börzéken sem várható nagy mozgás, a határidős indexek alapján 0,1-0,2 százalékos eséssel indulhat majd a nap.

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu