Vágólapra másolva!
Nem folytatódott tovább a hat napja tartó menetelés a Wall Streeten, ugyanis az S&P 500 és a Nasdaq is megszakította nyerő szériáját. Piaczárás után két technológiai nagyágyú is felfedte lapjait, és mind az Apple, mind pedig a Facebook kiváló számokat publikált.
Vágólapra másolva!
  • Tegnap megtört a hat napi nyerő szériája az S&P 500 és a Nasdaq indexnek is, előbbi 0,2, míg utóbbi 0,8 százalékos mínuszban fejezte be a napot. Érett már a korrekció ideje, amit a vártnál gyengébb amerikai lakáspiaci adatok is alátámasztottak.
  • Az újlakás-értékesítések ugyanis 14,5 százalékkal estek márciusban, ezzel pedig tavaly július óta a legalacsonyabb számot lehetett látni (tény: évesített 384 ezer darab, várt: 450 ezer darab).
  • A Boeing szerepelt a legjobban a Dow komponensek közül, miután tegnap a vártnál jobb számokat közölt az első negyedévre vonatkozóan, és emelte várakozásait is. A részvények 2 százalékos pluszban végeztek. A Delta Air Lines is nagyot pattant kiváló jelentését követően (+6,1%), viszont a Procter & Gamble a kicsit gyengébb számokat követően 1,1 százalékos mínuszban zárt.
  • Az Apple mindenkit elkápráztatott briliáns jelentésével, aminek eredményeként közel 8 százalékos pluszba lökték az árfolyamot, de a Facebook is remekelt az első negyedévben, itt 3,6 százalékkal ugrott az árfolyam.
  • Ma valóságos nagyüzem lesz az USA-ban gyorsjelentési szezonban, 65 vállalat hozza nyilvánosságra negyedéves számait. Köztük piacnyitás előtt olyan óriások, mint a General Motors, a 3M, a Verizon és a Caterpillar, de zárás után rántja le a leplet eredményéről a Visa, az Amazon, a Starbucks és a Microsoft is.
  • Ázsiában nincs egységes irány a tőzsdéken, Japánban egy százalék körüli mínuszt lehet látni, míg Sanghaj 0,3 százalékkal halad lefelé, ellenben Ausztráliában és Hongkongban pluszban van a börze.
  • Az európai határidős indexek kisebb pluszt vetítenek előre, miután a tőzsdei hagulatot javítja az amerikai technológiai óriások szép jelentései.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu