Forr a spanyol építőipar

építőipar, lakáspiac
Vágólapra másolva!
Egyre jobb formában található az elmúlt években igencsak szenvedő spanyol gazdaság, aminek köszönhetően az ingatlanipari cégek is kezdenek magukra találni. A GDP-növekedés folytatódó felpörgése pedig további lendületet biztosíthat olyan cégeknek, mint az FCC, vagy a Ferrovial.
Vágólapra másolva!

Valamire készül az FCC

Hétről hétre egyre szűkebb sávba szorul az ingatlaniparban is jártas FCC részvénye, ami arra utal, hogy rövidesen kitörhet az árfolyam az 50 és a 200 napos mozgóátlag fogságából.

Egyelőre úgy néz ki, hogy felfelé való kitörésre érdemes felkészülni, hiszen a 200 napos mozgóátlag az elmúlt hónapokban rendre fontos pszichológia támaszként funkcionált, ami alá csupán rövidebb időre tudott beesni az árfolyam.

Ráadásul egyre inkább úgy tűnik, hogy az árfolyam szakítani tud az elmúlt hónapok csökkenő trendjével. Ennek első jele, hogy nemrégiben a márciusi lokális mélypont felett sikerült egy újabb mélypontot ütnie.

Kitörés esetén első nekifutásra a 17,4 eurós szintet célozhatja meg az árfolyam, míg ennek áttörése esetén ismét belekóstolhatna a 20 euró körüli szintekbe is az FCC.

Lehetséges veszteségeinket a 200 napos mozgóátlag alatt célszerű elvágni, ennek letörése ugyanis a fentiekben vázoltak alapján már igen negatív jelzés lenne.

FCC napi grafikon (Madrid Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Csúcsra pörgött a Ferrovial

Jól mutat a szektortárs Ferrovial chartja is, az árfolyam ugyanis továbbra is az áprilisban felállított 16 euró körüli történelmi csúcsa közelében található.

Első körben a 16,5 euró körüli szinteket célozhatná meg a részvény, ha sikerülne új csúcsra mennie. Ez a szint a közel egy éve tartó emelkedő csatornából vezethető le.

Ennél azonban jóval nagyobb növekedés is állhat a Ferrovial előtt, ehhez persze ki kellene törnie a csatornából. Ha pedig az alakzat felett is sikeresen ragadna meg a papír, akkor a hátrahagyot csatorna magasságának eltolásából adódóan akár 18 eurónál magasabb szinteken is felállíthatna új rekordokat.

Ebben az esetben egy kedvező lehetőséggel állunk szemben, esetleges veszteségünket ugyanis a csatornaalj közelében, 15 euró alatt könnyedén le tudjuk zárni.

Ferrovial napi grafikon (Madrid) Forrás: AmiBroker, Investor.hu