Tovább nyomul a Netflix

Vágólapra másolva!
Újabb áttörést ért el a Netflix, mely ezúttal három kábeltv-szolgáltatóval kötött megállapodást, és terjeszkedik tovább a hatalmas amerikai piacon - írja a Reuters.
Vágólapra másolva!
  • A Netflix a napokban jelentette be, hogy megállapodott három kisebb amerikai kábeltv-szolgáltatóval, melyek felveszik kínálatukba a cég online videószolgáltatását. A Netflix videóit a CN Telecom Services LLC, az Atlantic Broadband és a Grande Communications LLC a saját set-top boxain keresztül teszi majd elérhetővé. Az ügylet árát nem hozták nyilvánosságra a felek.
  • A Netflix ezzel újabb áttörést ért el, mivel ez az első alkalom, hogy egyes amerikai kábeltv-szolgáltatók set-top boxain keresztül nézhetőek lesznek a Netflix online videói. Így a társaság tovább tud terjeszkedni az amerikai piacon, és további helyeken válik elérhetővé a szolgáltatása (a három kábelszolgáltatóval kötött megállapodás révén alig kevesebb, mint egymillió új amerikaihoz jut el a Netflix).
  • A TiVo set-top boxokon keresztül egyszerüsödik a Netflix szolgáltatásainak elérése, ami a cég egyik elsőszámú célja a további terjeszkedéshez. A vállalat vezetői szerint a mostani megállapodás csak az első lépés az amerikai kábeltv-szolgáltatókkal történő együttműködés területén, a jövőben újabb, ehhez hasonló üzleteket fognak kötni. (A Netflixről és szolgáltatásáról ebben a cikkben írtunk részletesen).
  • A kedvező hírek ellenére 6,4 százalékos mínuszban zártak pénteken a Netflix részvényei.