Bezúzták a Peugeot-t

Vágólapra másolva!
Megkezdte a tervezett tőkeemelést a Peugeot, amire nagy mélyrepülésbe kezdtek az autógyártó részvényei. A vállalat 1,95 milliárd euró értékben bocsát ki új részvényeket. 
Vágólapra másolva!
  • Megkezdte ma a tőkeemelést a Peugeot, miután a részvényesei pénteken elfogadták azt a tervet, hogy a francia állam és a kínai Dongfeng csoport 14-14 százalékos részesedésért cserébe jelentős összeggel járuljon hozzá az autógyártó feltőkésítéséhez.
  • A Peugeot 1,95 milliárd euró értékben bocsát ki új részvényeket 6,77 eurós árfolyamon. A jegyzési időszak május 14-ig fog tartani. A tulajdonosok minden 12 részvényükhöz további 7 darab papírt vásárolhatnak.
  • A Dongfeng és a francia állam az 1,95 milliárd eurónyi új részvények 36 százalékát megvásárolták. A Peugeot összesen 3 milliárd eurónyi új forrást kíván bevonni, a mostani 1,95 milliárd eurós tőkeemelésen felüli 1,05 milliárd eurónyi részvényeket a Dongfeng és a francia állam már megvásárolta.
  • A fentiek miatt a vállalatot alapító Peugeot-család tulajdoni hányada 14 százalékra fog csökkenni a korábbi 25,5 százalékról.
  • A tőkeemelés higító hatása miatt (az új részvények kibocsátása csökkenti az egy részvényre jutó profitot) a Peugeot papírjai ma nagy mélyrepülésbe kezdtek, és már közel 8 százalékot vesztettek értékükből.
Forrás: Investor.hu