Degeszre kereste magát az Unibet

Vágólapra másolva!
Hatalmas árbevétel- és profitbővülésről számolt be negyedéves gyorsjelentésében az Unibet online kaszinó és sportfogadási iroda, amely a 12 havi gördülő adatok alapján még sosem tudott ekkora nyereséget felmutatni. Ennek tudatában nem csoda, hogy a részvény árfolyama is történelmi csúcsa közelében ingadozik.
Vágólapra másolva!
  • 67,6 millió fontos árbevételről számolt be az első negyedév után az online sportfogadással foglalkozó Unibet. Ezzel egyrészt 14 százalékkal szárnyalja túl a tavalyi 59,3 millió fontos bevételeket, másrészt kis mértékben ugyan, de a 67,4 milliós elemzői konszenzust is felülmúlja.
  • A markáns fellendülésben nagy szerepe volt a regsiztrált felhasználók bővülésének, egy éve alatt ugyanis 7,3 millióról 8,9 millió főre hízott az Unibet táborának nagysága. Az aktív felhasználók száma 490 ezerről 552 ezer fő fölé emelkedett ezalatt.
  • Ráadásul hasonlóan impozáns teljesítményt mutatott be az online kaszinó a profit terén is. A márciusban záruló negyedévben ugyanis 15,3 millió fontos nyereséget könyvelt el, az egy évvel korábbi 10,6 millióval, illetve a szakértők által várt 14,2 millióval szemben.
  • A kiugró negyedévnek köszönhetőn az Unibet folytatta az elmúlt időszakban látott profitbővülést, a 12 havi gördülő adatok alapján történelmi csúcsra, 44,8 millió fontra hízott a nyereség. Az elemzői várakozások alapján pedig nincs vége a sorozatnak, szeptember végére már az 50 millió fontot is meghaladhajta a 12 havi gördülő profit.
Forrás: Investor.hu
  • A kedvező gyorsjelentésre az Unibet közel 3 százalékot ugrott a stockholmi kereskedésben, aminek köszönhetően az árfolyam továbbra is történelmi csúcsa közelében tartózkodik 256 koronán.
Unibet napi grafikon (Stockholm) Forrás: AmiBroker, Investor.hu