Nincs nagy gond a Deutsche Banknál

Vágólapra másolva!
Nem sikerült rosszul a Deutsche Bank első negyedéve annak ellenére, hogy nettó profitja 34 százalékkal zuhant. Az árfolyama emelkedik is a keddi kereskedésben.
Vágólapra másolva!
  • Vártnál erősebb negyedévet zárt a Deutsche Bank, köszönhetően a kereskedési bevételek jó teljesítményének. De a nettó nyereség még így is 34 százalékkal zuhant, és végül 1,08 milliárd euró lett a januártól márciusig tartó negyedévben. Igaz, hogy ez felülmúlja az elemzők 1,01 milliárdos konszenzusát.
  • A társaság Bázel III-as szabályok szerinti tőkemegfelelési mutatója 9,7 százalékról 9,5 százalékra esett vissza, ugyanakkor az elemzők szerint nem olyan rossz a helyzet, mint amire sokan számítottak.
  • A kötvény és devizakereskedésből származó bevétel 10 százalékkal csökkent (2,43 milliárd euróra), ami viszont 300 millióval magasabb az elemzők által prognosztizáltnál (2,12 milliárd).
  • A nem kulcs üzletágak leépítése 532 millió euróval terhelte a negyedéves eredményeket az első negyedévben, ami viszont több mint a várt 474 millió euró.
  • A Handelsblatt múlthéten arról cikkezett, hogy a Deutsche Bank 5 milliárd euróért emelne tőkét, viszont forrásokat nem nevezett meg. A pénzintézet tőkemegfelelési rátáját emelné, ugyanis tavaly csak két nagy amerikai és európai versenytársának voltak alacsonyabbak a mutatói kilenc cég közül.
  • A Deutsche Bank árfolyama nyitás után 3,3 százalékot ugrott a gyorsjelentésre, viszont onnan már visszakorrigált, jelenleg két százalék körüli pluszban van.