Nagy lépést tehetnek a chipgyártók

Intel
Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban látott csökkenést leszámítva nagyon úgy fest, hogy az év eleje óta ismét erőre kaptak a meghatározó amerikai chipgyártók, mint az Intel, vagy versenytársa az AMD. Jelenleg igen fontos szintek közelében tartózkodnak, aminek legyűrése kulcs lehet az emelkedés folytatásához, így érdemes lehet rájuk odafigyelni.
Vágólapra másolva!

INTEL (Nasdaq): Újra nekirugaszkodott

Továbbra is kulcsszinteken mozog az Intel árfolyama, miután az elmúlt hetekben kétszer is megpróbálta áttörni az igen masszív akadálynak ígérkező 27 dolláros ellenállást.

Rendkívül pozitív jelzésnek bizonyulna az akadály leküzdése, hiszen ebben az esetben a következő komolyabb ellenállás 29 dollár felett húzódik.

Ellenkező esetben az 50 napos mozgóátlagra hárulhat kulcsszerep, így aki a jelenlegi szinteken vételeken gondolkodik el, annak a támasz alatt lehet célszerű elhelyezni a veszteségvágó megbízását.

A konzervatívabb befektetők viszont egy nagyobb korrekcióra is spekulálhatnak, ahol a beszállót az emelkedő trendvonal, illetve a 200 napos mozgóátlag jelenti.

Intel napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

AMD (NYSE): Nem adja fel a "kistestvér" sem

Az elmúlt bő másfél évet egy emelkedő háromszögben töltötte az AMD árfolyama, ahonnan, ha sikerülne kitörnie, akkor jókora emelkedés nézhetne.

Ehhez a 4,5 dollár körüli ellenállását kellene legyűrnie, ezután viszont az alakzat magasságából adódóan akár 6,5 dollárig is elmehetne az árfolyam.

Komoly réskockázatok merülnek fel az AMD esetében, hiszen az árfolyam a negyedéves gyorsjelentésekkor gyakran nagyobb megugrással, vagy csökkenéssel reagál a számokra.

A veszteségvágó megbízásokat a meghatározó 200 napos mozgóátlag alá, valahova az emelkedő trendvonal közelébe célszerű tenni. Ebben az esetben ráadásul egy kedvező hozam/kockázatú befektetéssel állunk szemben.

AMD napi grafikonja (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu