Nagyot kaszálnak a Trónok harcával

Királynők, árvák, kurtizánok, amazonok - beindultak a Trónok harca hősnői
Vágólapra másolva!
Szépen hízott az eredménye az HBO tulajdonosának a Time Warnernek, köszönhetően többek között az igazi kasszasikernek örvendő Trónok harcának. De mozis divíziója is kitett magáért, amit pedig főleg A Lego kaland meglepetéssikere is húzott.
Vágólapra másolva!

Régi fényében csillog az HBO

Szép nyereséget könyvelhetett el az év első három hónapjában elsősorban az HBO és a Warner Bros. filmstúdió sikereinek köszönhetően a Time Warner. A cég ugyanis 97 centes tisztított egy részvényre jutó nyereséget (EPS) ért el, holott az elemzők csak 88 centet vártak. Ráadásul az árbevétele is jobban nőtt a vártnál (tény: 6,8 milliárd dollár, várt: 6,63 milliárd).

Ráadásul a társaság szebbnek látja a jövőt is, mint februári prognózisában, EPS-e tíz százalék körül is növekedhet ugyanis.

Sokat köszönhet a Time Warner a kábelcsatornáinak, hiszen az HBO bevételei 9 százalékkal növekedtek köszönhetően a növekvő előfizetéseknek, illetve a kábelszolgáltatóktól befolyó licenc összegeknek.

Forrás: Investor.hu

Trónok harca, Matthew McConaughey

A hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő Trónok harca megelőző, harmadik évada kimondottan jól teljesít pénzügyileg is, ráadásul a legújabb évad nyitórészé rég látott közönséget vonzott. Több mint 17 millió nézővel ez lett ugyanis a 2007-es Maffiózók finálé óta a legnézettebb programjuk. Ez pedig azért is fontos, mivel a népszerű tartalmakért többet kérhet el a cég a tartalomszolgáltatóktól is.

Forrás: http://gameofthrones.wikia.com

De az HBO történetében a legnézettebb új sorozatként indult, A Törvény nevében is, amely a friss Oscar-díjas Matthew McConaughey és Woody Harrelson főszereplésével készült. A siker pedig itt is magasabb licenc és tartalom bevételeket eredményezhet.

Nem is olyan régen állapodott meg a Time Warner az Amazonnal, hogy a cég Prime online videó szolgáltatásában régi HBO-s sikersorozatokat tegyen elérhetővé. Amit pedig a nézők szeretnek, azt több szolgáltató (legyen az kábel, vagy online) keresi, ami szintén több bevételt jelent.

De nem csak az HBO muzsikál kifejezetten jól, másik fontos tévés üzletága, a Turner (ami olyan csatornákat foglal magában többek között, mint a CNN, a Cartoon Network, vagy a TNT) is szépen növekedett. A Turner bevételeit nagyban segítette az NCAA kosárlabda sorozat sikere, és az ehhez köthető előfizetői- és reklámbevételek.

Forrás: Investor.hu

Nagyot szólt A Lego kaland

Habár a tévés biznisz a meghatározó a Time Warner számára, azért a filmstúdióról sem szabad megfeledkezni. Már csak azért sem, mert az első negyedévben a bevételek 45, míg az üzemi eredmény 23 százaléka származott innen.

A Lego kaland meglepetéssikere nagyban segítette a stúdiót, világszinten már 453 millió dollárt termelt a film, ezzel pedig az idei év eddigi legsikeresebb filmje. De nem szerepel rosszul a mozikasszáknál a 300 folytatása sem (világszinten 330 milliónál tart). Így nem csoda, hogy a Warner Bros. a Disneyvel fej-fej mellett a két legsikeresebb filmstúdió idén (510, illetve 515 millió dolláros bevétel az észak-amerikai piacon április végéig).

Forrás: InterCom

A Warner ráadásul a napokban jelentette be, hogy 2016-tól minden évben szeretne egy szuperhősfilmet beiktatni a naptárba, hogy felvegye a versenyt a Disney Marvel hőseivel. Idén pedig a Godzilla és a Tom Cruise főszereplésével készült, A holnap határa robbanthat a nyári szezonban, míg év végén a Hobbit befejező része teheti fel az i-re a pontot.

Nem kell a magazin sem

Fontos még, hogy a Time Warner már a most folyó negyedévben leválasztaná a veszteséget termelő Time kiadóvállalatot a cégről. Jeff Bewkes vezérigazgató egyébként 2008-as kinevezése óta már magszabadult az AOL Inc-től és nem olyan régen a Time Warner Cable-től is, hogy valóban csak a növekedést hozó üzletágakra koncentrálhasson a cég. Utóbbi ügylet még hatósági elfogadásra vár.

A részvény árfolyama a vártnál jobb eredményekre egy százalék feletti pluszban van szerda délután. Egyébként idén meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt a részvény, év eleje óta pedig összesen 7 százalékot értékelődött le.

Forrás: Investor.hu