Vágólapra másolva!
Jó formában található a Magyar Telekom részvénye a mai kereskedésben, míg az európai piacokat a Fed esti döntése előtt kivárás jellemzi.
Vágólapra másolva!
  • Egyedül a Magyar Telekom tud növekedést felmutatni a hazai nagypapírok közül, ráadásul 1 százalékos pluszával már 319 forinton tartózkodik az árfolyama. Igaz, mindezt csupán 200 millió forint körüli forgalommal teszi a távközlési részvény.
Magyar Telekom napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu
  • A telekompapír emelkedése azonban kevés ahhoz, hogy a hazai részvénypiac is jó teljesítményt tudjon felmutatni. Ez elsősorban az OTP 1 százalékos mínuszának tudható be, igaz délelőtt 2 százalékos csökkenésben is járt már a bankpapír, miután nyilvánossá vált az Európai Bíróság véleménye a devizahiteles üggyel kapcsolatban.
  • 0,4 százalékos csökkenést mutat a Mol árfolyama, miután a hazai olajcég horvát leánya, az INA profitja jelentős mértékben csökkent az első negyedévben éves alapon. Mellette a Richter 0,7 százalékkal áll alacsonyabban, mint tegnap piaczáráskor.
Forrás: Investor.hu
  • A részvénypiaccal ellentétben a forint jól teljesít, a devizahiteles ügy és a konvergencia program ismertetését követően egy hetes csúcsra kapaszkodott az euróval szemben. Az EURHUF árfolyama nem sokkal dél előtt már 307,2 közelében is járt.
  • Kivárás jellemzi a mai európai kereskedést, a főbb indexek közül a DAX stagnálást, a FTSE100 0,1 százalékos emelkedést, míg a holland AEX 0,6 százalékos pluszt mutat.
  • A befektetők ma a Fed kamatdöntő ülésének eredményére várnak, a piac szerint újabb 10 milliárd dollárral csökkenthetik a QE3 programot a döntéshozók.
  • A csütörtök óta első kereskedési napját töltő francia Alstom számít az egyik legjobban teljesítő európai részvénynek közel 10 százalékos pluszával. Az árfolyam megugrása a GE hivatalos ajánlatételével áll összefüggésben.
Forrás: Investor.hu