Vágólapra másolva!
Egy százaléknál nagyobb mínuszt szedett össze nyitás után az OTP és a Richter, ami miatt a BUX is lefelé indult el reggel. Az európai tőzsdéken nincs nagy mozgás, a befektetők kivárhatnak a mai Fed kamatdöntés előtt. 
Vágólapra másolva!
  • Fél százalékos mínuszban mozog nyitás után a BUX, amivel kisebb lemaradásban található európai társaihoz képest.
  • A BUX-ot elsősorban a Richter és az OTP húzza lejjebb, a gyógyszerpapír 1,2 százalékot, a bankpapír 1,4 százalékot veszített értékéből. A Mol 0,4 százalékot erősödött, a Magyar Telekom 0,3 százalékot esett. Az OTP esésében szerepet jétszik, hogy a Renaissance Capital eladásra rontotta a bankpapírra vonatkozó ajánlását. Az OTP-vel kapcsolatban fontos döntés fog ma napvilágot látni, az Európai Bíróság délelőtt hoz ítéletet a devizahitelesek ügyében.
  • Az OTP osztrák riválisának, az Erstének sem megy ma, a vállalat részvényei 1 százalékot zuhantak a cég gyorsjelentése után.
  • A forint gyengülni kezdett délelőtt, és 308,5-ig szaladt fel az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 223,5-nél, a svájci franké 252,8-nál jár.
  • Az európai tőzsdéken nincs nagy mozgás nyitás után, a befektetők vélhetően kivárhatnak a Fed kamatdöntő ülésének vége előtt. Az ülés után kiderül, hogy csökkentenek-e tovább a QE3 programon. A várakozások szerint újabb 10 milliárd dolláros csökkentés mellett fognak szavazni a döntéshozók.
  • A főbb részvényindexek így minimálisan tegnapi záróértékeik alatt mozognak, amivel kissé korrigálják keddi emelkedésüket.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu