Csányi, Bige, Gattyán a leggazdagabb

2014.05.04. 13:01

Idén is Csányi Sándor az ország leggazdagabb embere – írja a Napi.hu.

Az újság által kiadott, „A 100 leggazdagabb” című kiadvány rangsorát 2011 óta vezeti az OTP Bank első embere. A második helyen Bige László, Péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa áll, míg az online erotikus szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán György a harmadik.

Csányi SándorFotó: Tuba Zoltán - Origo

Pontos összegeket, részletes listát a Napi.hu csak május 8-án közöl, amikor a kiadvány a boltokba kerül.

A 100-as listán olyanok szerepelnek, akiknek minimum 5,3 milliárd forintjuk van. A listáján szereplők összvagyona 2460 milliárd forint, ez 180 milliárddal haladja meg az egy évvel korábbit. Továbbra is a 100 leggazdagabb egyetlen női szereplője Kósa Erika.

A Napi.hu becslése szerint a 100 leggazdagabb idei élbolyában szereplők közül a legnagyobb éves gyarapodást Bige László könyvelhette el, majd Gattyán és Csányi következik.

Idén a kilenc új belépő közül a legelőkelőbb helyen Polony István, az Olajterv-csoportban tavaly 47 százalékos tulajdonrészt szerzett üzletember végzett. Két tavalyi nagy cégeladás nyomán került fel a listára Mészáros Csaba, aki a mérnöki szolgáltatásokat nyújtó Evopro-csoport egy részét értékesítette.

Vinnai Balázs, aki a banki informatikai rendszerekkel foglalkozó IND-csoportot értékesítette - itt szintén egy multinacionális cég volt a vevő - szintén szerepel a 100 leggazdagabb között.