Vágólapra másolva!
Levetkőzték az amerikai tőzsdék a kezdeti mínuszokat hétfőn, így a végén kisebb emelkedéssel kezdték a hetet. Ma Ázsiában a vezető tőzsdék közül csak Sydneyben és Sanghajban van kereskedés, ahol szintén pluszokat látni.
Vágólapra másolva!
  • Tegnap délután fokozatosan javult a hangulat a nemzetközi tőzsdéken, olyannyira hogy New Yorkban végül 0,1-0,3 százalékos pluszok jöttek össze.
  • Vagyis a befektetők hamar elfelejtették az ukrajnai feszültségeket, és a gyenge kínai makroadatok sem sokáig hátráltatták őket. Ebben segítségre lehetett a vártnál jobb amerikai adat a szolgáltató szektorról.
Forrás: Investor.hu

  • Nem ment viszont jól a befektetési bankoknak a tengerentúlon miután a JP Morgan bejelentette, hogy a kereskedési üzletág bevételeiben akár 20 százalékos esést sem tart kizártnak a második negyedévben. Ennek eredményeként árfolyama 2,5 százalékot esett. Ez pedig a versenytársak teljesítményére is kihatott, a Goldman Sachs 1,6, míg a Morgan Stanley 2 százalékkal került lejjebb.
  • Az Apple ellenben 2012 októbere óta nem látott magasságokig emelkedett a hétfői kereskedésben, ugyanis 1,4 százalékos pluszával már 600 dollár fölött jár az árfolyam.
  • Nagyot zuhant a különböző egészségügyi informatikai szolgáltatásokkal foglalkozó Athenahealth árfolyama (-12%), miután David Einhorn hedge fund guru buborékrészvénynek nevezte a cég papírjait és annak shortolására buzdított. Persze ő maga is a részvény árfolyamának esésére számít.
Forrás: Investor.hu

  • Ázsiában nem nagy mozgás látható, mivel a vezető tőzsdék többsége zárva tart különböző ünnepnapok miatt. Tokió, Hongkong és Szöul is zárva tart kedden.
  • Sydneyben nyitva van a börze, és 0,4 százalékos pluszt látni, míg Sanghajban 0,1 százalékkal araszol felfelé az tőzsdeindex kihasználva a tegnapi Wall Streeti jó hangulatot. Ausztráliából még érkezett egy jegybanki kamatdöntés, aminek értelmében maradt az irányadó ráta 2,5 százalékon. Ez pedig semmi meglepetést nem okozott.
  • Nyugat-Európában is emelkedéssel indulhat a nap a határidős indexek alapján. Makro fronton szolgáltató szektorbeli beszerzési menedzserindexek érkeznek az eurózónából és Németországból, valamint számos nagyvállalat is közzéteszi negyedéves gyorsjelentését.
Forrás: Investor.hu