Vágólapra másolva!
Pocsékul teljesítettek tegnap az amerikai tőzsdék, ahol elsősorban ismét a technológiai részvényektől szabadultak a befektetők. Így nagyobb mínuszt hoztak össze a tengerentúli részvényindexek, ami után Ázsiában is gyengélkednek ma a piacok. Ráadásul Európában is kisebb mínuszban indulhat majd a kereskedés.
Vágólapra másolva!
  • Nem volt jó napjuk tegnap az amerikai tőzsdéknek, a főbb részvényindexek zárásra sem tudtak kikecmeregni a mínuszokból, és végül napi mélypontjaik közelében fejezték be a kereskedést. Az S&P 500 0,9 százalékot, a Dow Jones 0,8 százalékot, a Nasdaq 1,4 százalékot zuhant. Ebben szerepet játszott a fokozódó orosz-ukrán feszültség is, ami egyre jobban nyugtalaníthatja a befektetőket.
Forrás: Investor.hu

  • A technológiai részvények tegnap ismét pocsékul teljesítettek, ennek tudható be a Nasdaq mélyrepülése. A Facebook 4,4 százalékot, a Google 2,4 százalékot, az Apple és a Yahoo 1,1 százalékot, a Tesla 4,3 százalékot veszített értékéből. A Twitternek is rossz napja volt, 17,8 százalékot „zakózott”, mivel tegnap jártak le az IPO során meghatározott részvényeladási tilalmak.
  • A gyorsjelentési szezon is folytatódott, az Electronic Arts 15,9 százalékot ralizott a negyedéves eredményeire. A cég a vártnál magasabb egy részvényre jutó profitról (tény: 0,48 dollár, várt: 0,11 dollár) és árbevételről (tény: 1,12 milliárd dollár, várt: 812,4 millió dollár) számolt be.
  • A Walt Disney szintén kellemes meglepetést okozott, a cég 1,11 dolláros EPS-t (várt: 0,96 dollár) és 11,65 milliárd dolláros árbevételt (várt: 11,25 milliárd dollár) ért el az első negyedévben. Az eredmények javulásában nagy szerepet játszott a Jégvarázs című film, melynek jegyeladásaiból 1 milliárd dollár folyt be a cég kasszájába, amivel ez lett a történelem legsikeresebb animációs filmje. A vállalat részvényei 0,6 százalékot erősödtek piaczárás után.
  • Az amerikai tőzsdék gyengélkedése az ázsiai piacok teljesítményére is rányomja a bélyegét. A hosszú hétvége után ma már kinyitott a japán és dél-koreai tőzsde is, így az aktivitás is nagyobb volt az elmúlt napokban látottnál.
  • Az esést a japán Nikkei vezeti, mely 2,9 százalékot zuhant, az ausztrál S&P/ASX 200 0,8 százalékot, a dél-koreai Kospi 1 százalékot, a kínai Shanghai Composite fél százalékot zuhant. A hongkongi Hang Seng pedig 1,2 százalékot esett.
Forrás: Investor.hu

  • A rossz hangulatot fokozhatja, hogy az HSBC adatai szerint lassult a kínai szolgáltatószektor bővülése. Az HSBC szektorra vonatkozó beszerzési menedzserindexe 51,4 pontra esett vissza áprilisban a márciusi 51,9 pontról.
  • Ezek után Európában sem várható jó teljesítmény a piacoktól, a határidős indexek alapján 0,2-0,3 százalék körüli mínuszban indulhat majd a kereskedés.