A cél az Intenet of Things, azaz a hálózatba kapcsolódó eszközök piacának élénkítése.

Július 14-éig várják többek közt a magyar startupok jelentkezését isForrás: AFP/Justin Sullivan

A versenyre az alkalmazásfejlesztés, analitika, hálózati kapcsolatok és hálózatmenedzsment témákhoz kapcsolódni tudó magyar cégek jelentkezését is várják, amit 2014 július 1-ig tehetnek meg a www.cisco.com/go/iotchallenge weboldalon. Az értékelés első fordulója júliusban lesz, amikor a Cisco által delegált zsűritagok 18 nevezést választanak ki, ezen belül továbbjut egy közönségdíjas pályázat is. A zsűri a listát először 6 ötletre szűkíti, majd az októberben, Chicagóban megrendezett IoT World Forum keretében hirdeti ki a három nyertes nevét. A verseny nyertesei 250 ezer dolláros díjon osztozhatnak majd, amelyet az IoT területéhez kapcsolódó meglévő vagy új vállalkozásuk beindítására fordíthatnak.

A Cisco emellett mentorálást, képzést és és üzleti szakértelmet is nyújt a nyerteseknek, akik így új technológiát is fejleszthetnek, tesztelhetnek és kipróbálhatnak, valamint potenciális befektetői és partneri lehetőségekkel is számolhatnak a jövőben.

Az Internet of Things trend további támogatása érdekében a Cisco Investments az elkövetkezendő 2-3 év során 150 millió dollárt fordít innovatív induló vállalkozások és a nemzetközi startup közösség támogatására, meghatározott technológiai témákban. A fókuszban a Big Data, az analitika, az Internet of Things, a mobilitás, az adattárolás, és a tartalom-menedzsmenthez kapcsolódó technológiák állnak.