Vágólapra másolva!
Putyin visszavonulása és Janet Yellen szavai után visszatért a befektetők vételi kedve a piacokon, így az amerikai S&P 500 és Dow Jones részvényindex emelkedni tudott tegnap. A technológiai túlsúlyos Nasdaq viszont újra gyengélkedett. Ázsiában szintén pluszok láthatóak, amiben a kedvező kínai export-import számok is szerepet játszanak. 
Vágólapra másolva!
  • Az amerikai tőzsdék vegyesen teljesítettek tegnap, az S&P 500 0,6 százalékot, a Dow Jones 0,7 százalékot tudott emelkedni, a Nasdaq viszont ismét lemaradt társaitól, és 0,3 százalékot esett. Tegnap fontosabb makroadat nem látott napvilágot, így elsősorban a vállalatok felől érkező hírek mozgatták a piacokat.
Forrás: Investor.hu

  • A Nasdaq mélyrepülésének oka a technológiai részvények gyenge teljesítménye, a Yahoo 6,6 százalékot, a Facebook 2 százalékot, a Groupon közel 21 százalékot veszített értékéből.
  • A befektetők Janet Yellen szavaira is figyelhettek, aki a kongresszusi meghallgatásán megismételte, hogy az amerikai gazdaságnak továbbra is szüksége van a támogató monetáris politikára. A Fed-elnöke újra kiemelte, hogy a munkaerőpiac alakulásával még mindig nincsenek megelégedve, és kockázatként jelölte meg az ukrán-orosz konfliktust. Ezen túl a lakáspiac növekedésének kisebb megakadása is a nem kívánt események közé tartozik, mely visszafoghatja az amerikai gazdasági növekedést.
  • A gyorsjelentési szezon is folytatódott tegnap, a Tesla hiába tett közzé a vártnál némileg jobb tisztított profitszámokat, a pesszimista második negyedéves kilátások miatt 7,6 százalékos mínuszba ütötték a részvényt piaczárás után.
  • Az amerikai piacok vegyes teljesítménye után az ázsiai tőzsdéken a tegnapi esés korrekciója kezdődött meg, és emelkedni tudnak a részvényindexek. A börzéken 0,4-0,9 százalékos emelkedéseket lehet látni, a legjobban az ausztrál S&P/ASX 200 és a japán Nikkei teljesít, a hongkongi Hang Seng viszont kissé lemaradt társaitól.
Forrás: Investor.hu

  • A befektetők Janet Yellen támogató szavai és Putyin visszavonulása mellett a kedvező kínai export-import számoknak is örülhetnek. A kínai export 0,9 százalékkal bővült áprilisban éves alapon, miközben a szakértők 1,7 százalékos visszaesésre számítottak. Az import pedug 0,8 százalékkal emelkedett a márciusi 11,3 százalékos visszaesés után.