Vágólapra másolva!
A tegnapi nagy emelkedés után elfogyott a lendület az európai tőzsdékről, ahol minimális mínuszban indult a kereskedés. Itthon szintén nincs nagy mozgás, a BUX-ot eddig csak a Mol tudja segíteni kisebb erősödésével, az OTP és a Magyar Telekom kis esést mutat nyitás után. 
Vágólapra másolva!
  • Nincs nagy mozgás a hazai tőzsdén, a BUX tegnapi záróértéke körül ingadozik nyitás után.
  • A főbb papírok közül a Mol 0,4 százalékos pluszban nyitott, a Magyar Telekom viszont 0,3 százalékot, az OTP 0,5 százalékot esett. A Richter egyelőre nem mutat elmozdulást. A blue-chipekre számos elemzői ajánlás érkezett, melyek nem jártak jelentős változással.
  • A forint kisebb gyengülésnek indult, amivel tegnapi nagy erősödését korrigálja. Az euróval szembeni árfolyam 303,7-ig szaladt fel reggel a korábbi 303,3-as szintről. A dollár/forint jegyzése 219,6-nál, a svájci franké 249,2-nél található.
  • Miután az ázsiai piacokon nem volt nagy elmozdulás, az európai tőzsdéken minimális mínuszban indult a nap. A főbb részvényindexek 0,1-0,4 százalékos mínuszban találhatóak.
  • A német makroadatok elmaradtak a várttól, márciusban 1,8 százalékkal esett vissza a német export februárhoz képest (várt: 1,3%), az import pedig 0,9 százalékos csökkenést mutatott (várt: 0,6%).
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu