Vágólapra másolva!
Visszakanyarodtak nagyobb pluszaikból a nap végére az amerikai részvényindexek, melyek közül az S&P 500 és a Nasdaq kis mínuszban zárt. A technológiai szektor megint gyenge volt, míg Ázsiában nincs egyértelmű irány a piacokon. 
Vágólapra másolva!
  • Az amerikai tőzsdéken a kereskedés vége felé alábbhagyott a kezdeti lendület, melyet még Mario Draghi szavai váltottak ki. A főbb részvényindexek végül vegyesen zártak, az S&P 500 0,1 százalékot esett, a Dow Jones viszont 0,2 százalékot erősödött. A Nasdaq ismét a leggyengébben teljesítő tőzsdemutatónak számított, mivel 0,4 százalékot veszített értékéből.
Forrás: Investor.hu

  • A Nasdaq gyengélkedésének oka, hogy a technológiai papírok ismét nem teljesítettek túl fényesen. A Tesla 11,3 százalékot zuhant a gyorsjelentése után, míg a Facebook 1,1 százalékot, a Yahoo 0,4 százalékot esett.
  • Az Apple 0,2 százalékos mínuszban zárt, miután olyan hírek láttak napvilágot, hogy a cég 3,2 milliárd dollárért hamarosan felvásárolhatja a Beats Electronics online zeneszolgáltató társaságot.
  • Rajtuk kívül a Ford viszont remekelt, és 2,3 százalékot ugrott a sajátrészvény visszavásárlások és a remek kínai autóeladási statisztikák hírére.
  • A dollár is meg tudta tartani a délutáni erősödés után összeszedett előnyét, és továbbra is két és féléves mélypontjától távol, 1,384-nél mozog az euróval szembeni árfolyama. A nyersanyagpiacon az arany 0,3 százalékos pluszban, 1291 dollárnál mozog, a WTI nyersolaj pedig 0,2 százalékos erősödés után 100,4 dollárnál található.
  • Az ázsiai tőzsdék vegyesen teljesítenek ma, a japán Nikkei 0,2 százalékot erősödött, részben a Toyota 0,6 százalékos emelkedésének köszönhetően. A Toyota a gyorsjelentését követően tudott drágulni. A Canon is 2,5 százalékos pluszban található, miután a cég 50 milliárd jen értékben tervez saját részvényeket visszavásárolni.
  • A kínai Shanghai Composite 0,1 százalékot, az ausztrál S&P/ASX 200 0,3 százalékot esett, a dél-koreai Kospi viszont 0,3 százalékot erősödött.
Forrás: Investor.hu

  • Dél-Koreában a vártnak megfelelően 2,5 százalékon hagyta az irányadó rátát a jegybank. Kínából viszont a vártnál gyengébb makroadatok láttak napvilágot, a termelői árindex 2 százalékkal csökkent áprilisban éves alapon (várt: -1,9%), a fogyasztói árindex pedig csak 1,8 százalékos növekedést mutatott (várt: 2,1%).