Vágólapra másolva!
Történelmi csúcsra ugrott ma a Dow Jones részvényindex, de az S&P 500 is soha nem látott szinteket ostromol. A jó hangulatban az európai tőzsdék is remekelnek, a magyar BUX viszont csak kisebb emelkedésre volt képes a Magyar Telekom hátráltatása miatt.
Vágólapra másolva!
  • Remekül teljesítenek eddig az amerikai részvényindexek, melyek közül a Dow Jones ma új történelmi csúcsot ütött 0,6 százalékos emelkedés után. Az S&P 500 is csúcsközelben található, és néhány pont választja el a soha nem látott magasságoktól. Az emelkedést mégis a Nasdaq vezeti, mely 1,5 százalékot ralizot a biotech- és internetes cégek menetelésének köszönhetően.
  • Ennek köszönhetően Európában is lendületbe jöttek a piacok, és 0,4-1,1 százalékos pluszok alakultak ki. A legjobban az olasz FTSE/MIB és a német DAX teljesít, míg a francia CAC kissé lemaradt társaitól.
  • Az orosz-ukrán feszültségek ma nem nagyon tudják elrontani a vételi kedvet, a jó hangulatot pedig még Mario Draghi csütörtöki beszéde is fűtheti, mely szerint már júniusban tovább lazíthat az EKB. A további lazítás pedig kedvezhet a részvénypiacoknak.
  • A német Sky Deutschland már 9,7 százalékot menetelt a lehetséges felvásárlás hírére, a British Sky Broadcasting Group viszont 2,6 százalékot gyengült.
  • A Pinnacle Foods is remekel, közel 15 százalékot erősödött arra, hogy a Hillshire Brands bekebelezi a céget. Az UniCredit pedig 3,5 százalékot ugrott a negyedéves eredményeire.
  • A hazai piac csak mérsékelten tudott profitálni a jó hangulatból, a BUX csupán 0,4 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést.
  • Ennek oka elsősorban a Magyar Telekom esése, a telekompapír ugyanis 0,6 százalékot gyengült ma. A többi blue-chip zárásra növelni tudta előnyét, az OTP 0,8 százalékot, a Mol fél százalékot, a Richter 0,3 százalékot erősödött.

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu