Vágólapra másolva!
A Valentin-napok szerelmes hangulatának is köszönhetően a Pandora a vártnál jobb bevételi eredményeket közölt. Erre pedig az ékszergyártó árfolyama pedig több mint 7 százalékkal lőtt ki.
Vágólapra másolva!
  • A Pandora első negyedéves bevételei 30 százalékkal meghaladták az elemzők várakozásait. Az árbevétel a várt 2,32 milliárd dán korona helyett 2, 59 milliárd koronára emelkedett, köszönhetően a Valentin-nap miatti jó forgalmi adatoknak.
  • Miután 2011-ben az ékszergyártó termékei iránti kereslet jelentősen lecsökkent, új stratégiát dolgoztak ki, aminek a célja az volt, hogy gyakrabban kínáljanak új termékeket a vásárlók számára.
  • Úgy tűnik az új stratégia meghozta a gyümölcsét, mivel a vártnál jobb negyedéves bevételeknek köszönhetően a dán ékszergyártó megemelte az idei évre vonatkozó értékesítési előrejelzéseit.
  • A cég szerint az idei értékesítések meg fogják haladni a 10,5 milliárd koronát, míg az előzetes várakozás erre az évre 10 milliárd koronáról szólt.
  • További pozitív eredmény, hogy az első negyedév nettó eredmény a várt 600 milliárd koronát túlszárnyalva, 704 milliárd korona lett.
  • De véleményük szerint az EBITDA is tovább emelkedhet az idei évben, másrészt pedig a 2014-ben 225-re emelnék üzlethelységeik számát, míg korábban csak 175-tel terveztek.

A pozitív eredményekre a Pandora árfolyama hatalmas ugrással reagált. A korábbi ellenállási szinteket így könnyen maga mögött hagyta, és 9 százalékos robbanásával szépen átugrotta 2011-es csúcsait.

A Pandora árfolyama (Koppenhága) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A Pandora árfolyama (Koppenhága) Forrás: AmiBroker, Investor.hu