Érkeznek az olcsóbb Xbox-ok!

Vágólapra másolva!
Egy olcsóbb Xbox One konzolt dob piacra a Microsoft, melytől azt reméli a vállalat, hogy segítségével le tudják előzni a piacvezető Sonyt a jáékkonzol-piacon. 
Vágólapra másolva!
  • Az új Xbox One 399 dollárba fog kerülni, és június 9-én kerül a boltokba világszerte.
  • A Microsoft azt reméli, hogy az új készülék segítségével újra át tudják venni a vezetést a játékkonzol-piacon. A Sony PlayStation 4 készülékeiből ugyanis az elmúlt hónapokban rendre többet adtak el, mint az Xbox-okból.
  • Ebben a készülékben nem lesz megtalálgató a Kinect mozgásérzékelős kamerája. A korábbi Xbox-ok éppen a Kinect-kamerák miatt drágábbak 100 dollárral a rivális PlayStation 4 eszközöknél, és sokan a magasabb árban látják a Microsoft lemaradásának okát.
  • További újítás lesz, hogy az új Xbox-nál a felhasználók nagyobb hozzáférést kapnak az olyan programokhoz, mint a YouTube, a Netflix vagy az HBO. A régi eszközöknél ezekért fizetni kellett, az új készüléknél viszont teljesen ingyenesek lesznek ezek a szolgáltatások.
  • Az olcsóbb Xbox a Microsoft jóval nagyobb áttörést érhet el a hatalmas kínai piacon is, ahol ő kezdheti meg legelőször a játékkonzoljainak értékesítését. Így jóval nagyobb az esélye az első hely visszaszerzésére a Sony-tól, ami a Microsoft eredményeire is kedvező hatással lehet. Ebből pedig értelemszerűen a részvényesek is profitálhatnának.
Xbox One Forrás: Origo, AFP/Yoshikazu Tsuno
  • Az olcsóbb Xbox One készülékekre egyelőre nem haraptak rá a Microsoft befektetői, mivel a cég részvényei fél százalékos mínuszban mozognak nyitás után.

Microsoft napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu