Gigamegrendelést kapott a Boeing

Vágólapra másolva!
Ötven darab 737-es repülőgépet leszállítására kapott megrendelést a Boeing egy kínai légitársaságtól. A megrendelés összértéke 3,8-5,5 milliárd dollár között lehet. 
Vágólapra másolva!
  • Óriási megrendelést nyert el a Boeing, az amerikai gépgyártó 50 darab 737-es repülőgépet szállíthat majd le a kínai fapados légitársaságnak, a Juneyao Airlines-nak. A Boeing legalább 3,8 milliárd dollárt értékben szállíthat le gépeket a kínai vállalatnak, de 5,5 milliárd dolláros érték is elképzelhető a diszkont mértékétől függően.
  • A Boeing az egyre jobban pörgő kínai légiiparból profitál. Kínában ugyanis folyamatosan emelkedik a polgári légiutas-forgalom, ami miatt a légitársaságok újabb és újabb gépekkel igyekeznek bővíteni és felfrissíteni gépparkjukat. Az Airbus számításai szerint 2032-re Kínának lesz a legforgalmasabb légiközlekedése a világon, és ezzel átveszi a vezető szerepet az USA-tól.
  • A Boeing eddig 140 repülőgép idei leszállítására kapott megrendelést Kínából, ami nagyjából megegyezik a mindenkori rekordnak számító, tavalyi 143 darabos leszállítással. Kínának így egyre nagyobb a szerepe a Boeing számára, mivel a 2013-as, rekordnak számító 648 darab repülőgép leszállításának közel a negyede a hatalmas ázsiai országba irányult.
  • A megrendelés hírére 0,6 százalékot erősödtek tegnap a Boeing részvényei.
Boeing napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu