Nem bírja a nyomást a tőzsde, szenvedett az OTP is

Vágólapra másolva!
Nem elég hogy egész nap esett az eső, még a BUX index is eséssel zárta a mai kereskedést, köszönhetően az OTP délutáni szenvedésének.
Vágólapra másolva!
  • Pedig a nap még nem indult rosszul (legalábbis tőzsdei szempontból), mivel az OTP egészen 4475 pontig is eljutott. A Molt, a Magyar Telekom, illetve a Richtert szintén vették a befektetők, ráadásul a GDP adat is jobb lett a vártnál, valamint a forint is tudott erősödni az euróval szemben. Az európai részvényindexek sem estek jobban 0,1-0,2 százaléknál, még a vártnál gyengébb GDP-adatok ellenére sem.
  • Délután azonban elromlott a nemzetközi hangulat, amiben főként az amerikai makroadatoknak lehet szerepe. Az ipari termelés 0,6 százalékot esett áprilisban az előző hónaphoz képest, miközben az elemzők azzal nem számoltak, hogy visszaesés lesz. Az infláció viszont a vártnak megfelelően alakult, 0,3 százalékos növekedési havi, 2 százalékos emelkedés éves alapon.
  • A hangulat ráadásul olyannyira elromlott, hogy a DAX 1 százalék feletti mínuszba csúszott vissza, miközben az olasz tőzsde már közel 3 százalékot zuhant. Az amerikai piacokon szintén 1 százalék körüli mínuszok vannak, leszámítva a Russell 2000 indexet, ami másfél százalékos mínuszban található a nyitás után nem sokkal.
  • A magyar papírok közül az OTP végül 1 százalékos eséssel zárt, 4 350 forinton, ami a napi mélypontnak felel meg. A Mol szintén szenvedett, 13 195 forintos árával 0,4 százalékot esett.
  • A Richter és a Magyar Telekom viszont emelkedésre volt képes még ezen a napon is, igaz túlzott pluszokról (0,7-0,3 százalék) azért nem beszélhetünk.
  • A gyorsjelentő cégek közül a Rába 3,7 százalékos eséssel zárt, míg a CIG Pannónia alig tudott emelkedni, 0,5 százalékos pluszával.
  • A forint ráadásul ebben a hangulatban erőteljes gyengülésbe kezdett délután, már 305 felett jár az euróval szembeni árfolyama.
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu