Százmilliókat ölt távközlésbe a guru

Berskhire Hathaway "B" részvény (NYSE)
Vágólapra másolva!
A Berkshire Hathaway tegnap esti közleményéből úgy tűnik, hogy a távközlésben lát nagyobb fantáziát a híres befektetési guru, Warren Buffet. Az első negyedévben ugyanis a legnagyobb amerikai mobilszolgáltató mellett a UPC anyavállalatában is nagybevásárlást tartott.
Vágólapra másolva!

A Berkshire közleménye szerint 11 millió darab részvényt vásárolt a legnagyobb ügyfélszámú amerikai mobilszolgáltatóban, a Verizonban az első negyedévben. A befektetés értéke egyébként 530 millió dollárra tehető.

Elemzői vélemények szerint a tranzakció alapja az lehet, hogy a telekomcég kivásárolta a Verizon Wireless-ből a Vodafone-t. Ez pedig az mutatja, hogy lehet növekedés az USA távközlési piacán. Ráadásul a telekompapír igen impozáns osztalékhozammal forog, a 4,4 százalékos érték pedig a 24. legnagyobbnak számít az S&P500 komponenseinek körében.

A távközlési szektorban úgy néz ki, hogy tényleg nagy fantáziát lát Buffett, ugyanis a Verizon mellett a UPC anyavállalatában, a Liberty Globalban is jókora részvénymennyiséget vásárolt. Március végén 7-7 millió darab „A” és „C” sorozatú részvénnyel rendelkezett a Berkshire, míg december végén csupán 3 millió darab „A” részvénye volt.

A világ legnagyobb kiskereskedelmi áruházláncában, a Wal-Martban is növelte befolyását a befektetési társaság, három hónap alatt ugyanis 58 millió darab részvényre nőtt a kitettsége 49,5 millióról.

A pénzügyi szektorban a Mastercardot preferálta Buffett, a kártyakibocsátó cégben immáron 4 millió darab részvénnyel rendelkezik, ami közel tízszerese a december végi 405 ezer darabos pakknak.

Persze olyan vállalat is akad, melyben csökkentette befolyását a Berkshire. Ide tartozik a General Motors, esetében 40 millióról 30 millióra olvadt a tulajdonolt részvények száma.

És hogy mi lehet a következő befektetése Warren Buffett-nak? Biztosat nehéz mondani, de éppen tegnap értekeztünk róla, hogy az amerikai Kellogg vállalat lehet a befutó piaci várakozások szerint.

A jó ötletekért azonban nem kell feltétlenül egy gurut felkeresnünk, érdemes lehet eljönni az Investor.hu soron következő eladására is, ahol profi szakemeberek mutatják majd be befektetési szokásaikat.

Berskhire Hathaway "B" részvény (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu