A kínai piac miatt aggódnak a befektetők

Vágólapra másolva!
Az ázsiai piacokon nincs jó hangulat ma reggel, a legtöbb helyen 0,5-1,5 százalék körüli mínuszokat lehet látni. Az esést a Shanghai Composite vezeti, főleg a növekedési félelmekkel magyarázzák az elemzők a gyenge teljesítményt. Az amerikai piac pénteken a nap végére összekapta magát, de úgy fest, a megindulás nem tud ragadós lenni ma reggel.
Vágólapra másolva!
  • 0,5-1,5 százalék körüli mínuszokat lehet ma reggel látni az ázsiai piacokon. Főleg az ausztrál és a kínai piac gyenge. A reggeli kommentárok szerint azért adják a befektetők ma reggel a kínai piacot, mert a lakáspiaci adatok a gazdaság lassulásáról árulkodnak.
  • 70 nagyvárosból 44 esetében növekedtek éves alapon az árak a kínai városokban, ami másfél éves mélypontnak számít. Az előző hónapban még 56 városban tudtak emelkedni az árak.
  • A jen ma erősödik a dollárral szemben, már 101,35-nél jár az árfolyam a múlt hét végi 101,6-ot követően. A jen erősödése nem tesz jót a Nikkei-nek, 0,6 százalékos mínuszban zárt.
  • A hétvégén óriási felvásárlást jelentettek be az USA-ban, az AT&T megvásárolja a szatellit tévészolgáltató DirecTV-t 67,1 milliárd dollárért. Az ügylet készpénzből és részvényből áll majd, minden DirecTV tulajdonos 28,5 dollár készpénzt és 66,5 dollár értékben kap AT&T részvényeket.
  • Pénteken a nap végén az amerikai piacok javítani tudtak a gyenge teljesítményükön, 0,3-0,5 százalékos pluszokat értek el a főbb indexek, köszönhetően a nap végi vevői hullámnak.
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu