Két kaszinójog még kiadó, nagy rájuk az érdeklődés

Vágólapra másolva!
Tizenegy kaszinókoncessziót lehet kiosztani, ebből kettő már korábban foglalt volt, hetet pedig nemrég adtak ki. A maradék kettőre is nagy a tolongás, mert összesen 33 ajánlat futott be a minisztériumhoz.
Vágólapra másolva!

A Nemzetgazdasági Minisztériumhoz a mai napig összesen 33 ajánlat érkezett be pályázat nélküli ajánlattételi eljárásban – válaszolta a tárca az Origo megkeresésére.

A minisztérium májusban hét kaszinókoncessziót osztott ki az országosan lehetséges tizenegyből. Budapesten és Pest megyében Andy Vajna kormánybiztos érdekeltsége nyithat öt kaszinót. Mivel ezen a területen belül több nem is lehet, az állami Szerencsejáték Zrt. Tropicana Casinója kiszorul a piacról. (Ezzel egy nagy bevételt jelentő vállalkozásról mond le az állam, amelyről bővebben a hétfőn megjelent cikkünkben olvashat.) A kelet-magyarországi három koncesszióból kettőt Szima Gábor nyert el.

Nyugat-Magyarországon a bezenyei Eurovegasnak van korábbról koncessziója, illetve a részben állami tulajdonú Casino Sopron is működhet a jelenlegi engedélyével 2015 végéig. A tizenegyből tehát kilenc koncesszió foglalt, egy nyugat- és egy kelet-magyarországi koncessziós jog vár még gazdára.

Az NGM válasza szerint ezekre jelentkeztek olyan cégek, amelyek megbízható szerencsejáték-szervezőként vinnék el a koncessziós jogokat. Korábbról tudható, hogy a Szerencsejáték Zrt. minden koncesszióra bejelentkezett, vagyis a két fennmaradt jogot pályázat nélkül is elviheti.