Kedd éjfélig lehet benyújtani az szja-bevallásokat

Vágólapra másolva!
Kedd éjfélkor lejár a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének határideje. A bevallást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatain, a postán és az ügyfélkapun keresztül is le lehet adni.
Vágólapra másolva!

Az utolsó beadási napon a NAV és a posta is meghosszabbított nyitva tartással várja a kiemelt ügyfélszolgálatoknál, illetve postafiókokban az ügyfeleket. A Magyar Posta Zrt. azt kérte, mindenki időben érkezzen a postahivatalokba, vegye figyelembe a várakozási időt. Ugyanis, ha valaki a bevallási határidő utolsó napján közvetlenül éjfél előtt érkezik, de a küldeményt csak éjfél után veszik fel, a május 21-i dátumot rögzíti a rendszer a postára adás dátumául.

Ha valaki május 20-ig önhibáján kívül nem nyújtja be a bevallását, az akadály megszűnése után 15 napja van beadni a bevallást, emellett igazolnia kell a késedelem okát.

Azoknak, akik az utolsó napon szembesülnek azzal, hogy pótlólagos befizetési kötelezettség terheli őket, jó tudniuk, hogy a 150 ezer forintot meg nem haladó összegre legfeljebb hat hónapra részletfizetést lehet kérni a bevallásban.