Nagyon megy az OTP

Vágólapra másolva!
Szűk egy hét alatt 6,5 százalékot emelkedett az OTP papírja, ráadásul fontos ellenállásokat is át tudott törni a részvény. Az ekkora rali után nem kizárt egy korrekció rövid távon, ami után adódhatnak jó beszállási pontok is.
Vágólapra másolva!

Sikeresen jutott át az OTP árfolyama a 4500 és a 4600 forintos ellenállás szinteken az elmúlt napokban. A grafikonon megjelent három fehér katona gyertya formáció, ami jó hosszabb távra is jó jelzésnek számít. Az alakzat akkor lenne semmis, ha 4400 forint alá esik a részvény.

A januári csúcs áttörése után 4800 forint lehet a részvény célja. Ugyanakkor az elmúlt napokban látott rali után nem zárhatjuk ki egy korrekció lehetőségét. Ebben az esetben a 4500 forint körüli támasznak ki kellene tartania, hogy optimisták maradhassunk. A kitörés-visszateszt után pedig 4800 forint felé veheti az irányt a részvény.

Az MACD vételi jelzése és az RSI emelkedő trendje jól fest.

OTP napi grafikon Forrás: Amibroker, Investor.hu

Az elmúlt két hétben sikerült az árfolyamnak áttörnie az 50 és a 200 hetes mozgóátlagokat. Ha ezen a héten is a 4500 forintos ellenállási zóna felett tud zárni, akkor valid lehet a kitörés.

Az emelkedést első körben a 4800 forintos szint állíthatja meg ezen az időtávon, de később akár az 5000 forint fölötti szinteket és célba veheti a részvény.

Az MACD vételt mutat, az RSI emelkedő irányban halad, ami jól jelnek számít.

OTP heti grafikon Forrás: Amibroker, Investor.hu