Vágólapra másolva!
Kizöldültek a vezető tőzsdék világszerte a délután folyamán, pedig reggel még Európában csökkenéssel kezdték a napot. A javuló nemzetközi hangulat meghozta a vételi kedvet a magyar parkettre is, az OTP például napi csúcsán zárt, és a Richternek is jól ment.
Vágólapra másolva!
  • Magukra találtak délutánra az európai tőzsdék, miután New Yorkban szinte már le is dolgozták az indexek tegnap összehozott mínuszaikat. A befektetők tehát igen jó hangulatban várják a magyar idő szerint este nyolckor érkező Fed-jegyzőkönyvet.
  • A Nyugat-Európában feljavult befektetői hangulatban a vezető indexek 0,2-1 százalék közötti pluszokat szedtek össze, ami a magyar piacon is meghozta a vételi kedvet az OTP (+1,1%, 4685 forint) és a Richter (+1,5%, 4220 forint) piacára is.
  • Egyébként a két részvény igen komoly menetelésen van túl az elmúlt időszakban, de ma sem zavartatták magukat, és újabb pluszokat ragasztottak hozzá értékükhöz. Az OTP-ről szóló technikai elemzésünket itt elolvashatja.
  • Nem volt viszont különösebben jó napja a Magyar Telekomnak (0%, 317 forint) és a Molnak (-0,8%, 13 580 forint). Az olajpapír árfolyama ma folymatosan morzsolódott le.
  • A Zwack pedig végül 16,7 százalékos pluszban fejezte be a napot az osztalékbejelentése után.
  • Jó napja volt a forintnak is, a régiós devizák közül a legnagyobb erősödést mutatta ma, amivel euróval szembeni árfolyama 303,5 közelébe ért.
  • Visszatérve a nemzetközi piacokra, Európában a BNP Paribas árfolyama csökkent miután olyan sasjtóhírek érkeztek, hogy akár 5 milliárd dollárra is büntethetik a bankot. Ellenben a dán Maersk 3,9 százalékot ralizott a vártnál jobb gyorsjelentésére.
  • Az USA-ban pedig a Tiffany árfolyama lőtt ki, miután 50 százalékos profitbővülésről számolt be, ellenben az eBay árfolyama csökken azt követően, hogy a cég cybertámadásra hivatkozva jelszómódosítást kért ügyfeleitől. Azonban a kezdeti 3 százalékos mínuszból már -0,7 százalékig tornázta vissza magát.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu