Támadás érte az eBayt

Vágólapra másolva!
Az eBay arra kérte felhasználóit, hogy változtassák meg jelszavukat, ugyanis cybertámadás érte a céget. Így pedig veszélybe kerülhettek az ügyféljelszavak és egyéb nem pénzügyi információk.
Vágólapra másolva!
  • Az eBay arra kérte meg felhasználóit, hogy változtassanak jelszavukon, ugyanis támadás érte az adatbázisukat, ez pedig veszélybe sodorhatta a felhasználók személyes adatait.
  • A cég hangsúlyozta, hogy eddig nem észlelt semmilyen ellenőrizetlen tranzakciót, visszaélést, és hozzátette, hogy a PayPalt használók hitelkártyaadatait pedig külön tárolják. Mégis úgy ítélik meg, jobb ha változtatnak jelszavukon az ügyfelek.
  • A cybertámadás kis számú dolgozói log-in-t érintett még február végén és március elején, amiről az eBay két héttel ezelőtt szerzett tudomást először, és azóta folyamatosan vizsgálódik a rendőrséggel karöltve. A támadás egyébként olyan adatbázist érintett, ami a jelszót, e-mail címet, lakcímet, telefonszámot és születési dátumot tartalmazta.
  • Az eBay árfolyama hirtelen 3 százalékot esett nyitásban, onnan viszont már visszább jött, jelenleg 1,6 százalékos mínuszban áll.