Vágólapra másolva!
Kisebb pluszban indította a napot a BUX, ami a blue-chipek erősödésének köszönhető. A Mol, az OTP, a Richter és a Magyar Telekom is emelekedni tud, ami a kedvező európai részvénypiaci hangulatnak köszönhető.
Vágólapra másolva!
  • Az amerikai és ázsiai tőzsdék jó teljesítménye után Európában is a vételi kedv dominál nyitás után, és a főbb részvényindexek 0,1-0,5 százalékos pluszban kezdték a kereskedést.
  • A jó kedvet kissé ronthatja, hogy a francia PMI-adatok a vártnál rosszabbul sikerültek. A feldolgozóipari beszerzési menedzserindex májusi értéke 49,3 pontra csökkent (várt: 51 pont) az áprilisi 51,2 pontról. A szolgáltatószektorban pedig 49,2 pontra esett vissza a PMI értéke (várt: 50,4 pont). Ez a két szektor zsugorodásáról árulkodott. A délelőtt folyamán még számtalan PMI-adat fog napvilágot látni (elsősorban Németországból és az eurózónából), melyek okozhatnak mozgásokat a piacokon.
  • Itthon szintén emelkedés kezdődött, és a BUX 0,6 százalékos pluszt szedett össze. Ezzel régiós társaihoz hasonlóan teljesít.
  • Ez elsősorban a blue-chipek jó startjának köszönhető, melyek kivétel nélkül erősödni tudnak. Az OTP folytatja menetelését, és ma újabb 0,6 százalékkal került feljebb. Rajta kívül a Magyar Telekom 0,6 százalékot, a Mol 0,5 százalékot, a Richter 0,4 százalékot erősödött.
  • A forint is erősödni tud a jó hangulatban, és 303,1-nél mozog az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 222-nél, a svájci franké 248-nál található.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu