Vágólapra másolva!
Remek negyedéven van túl az osztrák Raiffeisen, mely a vártnál magasabb profitot ért el az első három hónapban. Az előttünk álló hónapokkal kapcsolatban viszont meglehetősen pesszimista a pénzintézet az orosz-ukrán feszültségek miatt.
Vágólapra másolva!
  • A Raiffeisen 161 millió eurós nettó profitot ért el az első negyedév során, ami jelentősen meghaladja az elemzők által várt 128 millió eurós nyereséget.
  • A nettó kamatbevételek több mint 13 százalékkal emelkedtek egy év alatt, és 979 millió eurót tettek ki. Ez szintén kellemes meglepetést okozott, mivel a szakértők 913 millió euróra számítottak.
  • A Bázel III-as szabályoknak megfelelő Tier 1-es tőkemegfelelési ráta 9,9 százalékra emelkedett, amivel a bank megfelel a szabályozói előírásoknak.
  • A nem-teljesítő hitelek után vártnál kevesebb összegű céltartalékokat képzett a bank (tény: 281 millió euró, várt: 329 millió euró).
  • A következő hónapokkal kapcsolatban viszont nem túl optimista a Raiffeisen az orosz-ukrán feszültségek miatt. A bank szerint idén nem várható a hitelezésük fellendülése, míg a nem-teljesítő hitelek után képzett céltartalékok 22 százalékkal emelkedhetnek 2013-hoz képest.

A Raiffeisen gyorsjelentéséről hamarosan egy részletes cikkel jelentkezünk.