Részvényeket kapott ajándékba a CIG Pannónia

Vágólapra másolva!
Közel 1,2 millió darab CIG Pannónia részvényt adott át ajándékként a biztosítónak egyik korábbi vezetője. Ezeket részvényeket egyébként a CIG a korábban bejelentett menedzsment ösztönzői program keretében fogja majd felhasználni.
Vágólapra másolva!
  • Összesen 1 196 750 darab CIG Pannónia részvényt ruházott át ajándékozási szerződés keretében a társaságra egyik korábbi vezetője, áll a cég közleményében. Ezekhez a részvényekhez egyébként a korábbi menedzsment ösztnző programon kersztül jutott hozzá az illető.
  • Habár így kvázi ingyen jutott a papírokhoz a társaság, a mai záróárral számolva (215 forint) ez 257 millió forintnak megfelelő összeg.
  • A részvényeket egyébként a CIG most is a menedzsment ösztönző programjára fogja felhasználni, amit még áprilisi közgyűlésén fogadtak el.
  • És amit korábban egyik részvényese több más ponttal együtt kifogásolt.
  • A program szerint a vezetőség bizonyos tagjai 3 évig összesen 300 ezer darab részvényt (a törzsrészvények 1,9 százaléka) vásárlolhatnak 210 forintos áron. Ezzel ösztönözve őket a jobb teljesítményre. Ennek a lebonyolítására kellett a CIG-nek legfeljebb 1,2 millió darab saját részvény, amit most ezzel a tranzakcióval biztosított a cég.