Vágólapra másolva!
Nem lankad a befektetők vételi kedve a magyar piacon, melynek köszönhetően az OTP új féléves csúcsot ütött, de a Richter is február óta nem látott szintekre került. Európában alábbhagyott a lendület, és nincs nagy mozgás a piacokon. 
Vágólapra másolva!
  • Továbbra is remek formában van a magyar piac, a BUX 0,8 százalékos pluszban mozog dél körül, amivel régiós társaihoz hasonlóan teljesít. A régióban az osztrák ATX vezeti az emelkedést, melyet a Raiffeisen 4,6 százalékos ugrása segít a bank remek gyorsjelentése után.
  • A blue-chipeket változatlanul veszik a befektetők, az OTP folytatja szűk egy hete tartó menetelését, és ma már 1,1 százalékot tudott ugrani. A bankpapír ezzel november óta nem látott szintekre került.
  • A Richter is jól teljesít, 0,3 százalékos emelkedés után új háromhavi csúcsot ütött. A Mol 0,7 százalékot tudott drágulni, míg a Magyar Telekom 1,3 százalékos pluszával a legjobban teljesítő blue-chipnek számít.
  • A forint tartja erejét, és 303,5-nél, négyhavi csúcsa közelében mozog az euróval szemben. A dollár/forint jegyzése 221,8-nál, a svájci franké 248,4-nél található. A hazai devizát az újabb remek ÁKK-aukció is segítheti.
  • A délelőtti PMI-adatok után alábbhagyott a lendület az európai tőzsdéken, és a főbb részvényindexek tegnapi záróértékeik közelében mocorognak. A legjobban a holland AEX és a német DAX teljesít 0,2-0,1 százalékos emelkedésével, az olasz FTSE/MIB viszont már 0,7 százalékot esett.
  • Amerikában sem várható nagy mozgás, a határidős indexek alapján 0,1 százalék körüli emelkedéssel indulhat majd a nap.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu