Vágólapra másolva!
Pluszba fordította a nyitás után összeszedett mínuszait az OTP, amivel a legjobban teljesítő blue-chipnek számít délben a hazai tőzsdén. A BUX viszont így is esik, miközben az európai tőzsdék legtöbbjén a tegnapi záróértékek közelében mocorognak az indexek. 
Vágólapra másolva!
  • Itthon folytatódik a kis profitrealizálás a múlt heti menetelés után, és a BUX 0,4 százalékot esett. A régióban ezzel a leggyengébben teljesítő részvényindexnek számít.
  • Így a blue-chipek az OTP kivételével esnek, a Mol 0,8 százalékkal, a Richter 1 százalékkal, a Magyar Telekom 0,6 százalékkal került lejjebb. Az OTP viszont kikecmergett a kezdeti mínuszokból, és 0,5 százalékot erősödött, amiben az is segíthet, hogy ma lehet utoljára osztalékért megvenni a papírt. Ezen túl egy kedvező technikai jelzés is támogatja a bankrészvényt.
  • Vegyesen teljesítenek ma az európai részvényindexek, melyek változatlanul tegnapi záróértékeik közelében mozognak. A német DAX történelmi csúcsa körül mocorog, és indikáció hiányában (egyelőre) nem tud lendületbe jönni, és új csúcsokat meghódítani.
  • Amerikában sem várható nagy mozgás, a határidős indexek szerint 0,1 százalék körüli pluszban indulhat majd a kereskedés. Az S&P 500-nak ez is elég lehet, hogy új történelmi csúcsot üssön.
  • A német munkanélküliségi ráta nem okozott meglepetést, a vártnak megfelelően 6,7 százalékos volt a munkanélküliség az országban májusban.
  • A GlaxoSmithKline 1,6 százalékot zuhant, miután a brit felügyelő hatóságok vizsgálatot indítottak a gyógyszeripari óriás ellen annak kereskedelmi gyakorlata miatt. A hatóságok azután kezdtek vizsgálatokba, hogy a GSK ellen Kínában is vizsgálatok indultak, mivel a vádak szerint a cég hivatalnokokat, kórházakat, orvosokat fizetett le az értékesítések felpörgetése érdekében.
  • A forint egyhetes mélypontra került az euróval szemben, és 304,4-nél mozog az árfolyama. A dollárral szemben 223,5-nél, a svájci frankkal szemben 249-nél található a jegyzés.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu