Vágólapra másolva!
Négynapos nyerőszéria akadt meg tegnap az amerikai tőzsdéken, miután minimális mínuszban fejezték be a kereskedést a részvényindexek. Ázsiában em volt nagy mozgás, és a tegnapi záróértékek közelében zajlott az üzletkötés.
Vágólapra másolva!
  • Nyilvánosságra került az Apple-Beats üzlet végső ára. Az Apple végül 3 milliárd dollárt fizet az online zeneszolgáltatóért, és hivatalossá vált, hogy annak két alapítója, Dr. Dre és Jimmy Iovine csatlakozik az Apple-höz. Tim Cook vezérigazgató szerint a felvásárlás után a leginnovatívabb zenei termékeket és szolgáltatásokat tudják majd kínálni a világon. Az Apple 0,3 százalékos mínuszban zárt tegnap, miután új másféléves csúcsot ütött előtte.
  • Az egész kereskedés során nem mutattak nagy elmozdulást az amerikai részvényindexek, melyek végül minimális, 0,1-0,3 százalékos mínuszban fejezték be a napot. Ebben a befektetők profitrealizálása is szerepet játszott. Az S&P 500 a 0,1 százalékos esésével még mindig az 1900 pontos szint fölött található. Amerikában ezzel egy négynapos nyerőszériának lett vége.
Forrás: Investor.hu

  • Az arany folytatja mélyrepülését, és ma reggel már 1258 dollárnál mozog az árfolyama. Ez közel négyhavi mélypontnak felel meg. Ezzel eddig kiválóan teljesít kedden kiküldött arany short ötletünk, melyre az Esés jöhet az arany piacán című Radar hírlevelünkben hívtuk fel a figyelmet.
  • A kötvénypiaci ralinak köszönhetően közel egyéves mélypontra esett vissza az amerikai tízéves kötvényhozam. A piacok vélhetően a jövő heti EKB ülésre pozícionálják magukat, egyre többen számítanak komolyabb stimulusra.
  • A vezető nélküli autókban lát nagy fantáziát Steve Mollenkopf, a Qualcomm vezére. Mollenkopf szerint a cég hasonló chipeket gyárthatna az önmagukat vezető autókba, mint amilyen az okosmobilokban, táblagépekben van. Mollenkopf reményét fejezte ki, hogy a cége úttörő lesz ezen a területen. A vezér éppen azután nyilatkozott a vezető nélküli autókban rejlő lehetőségekről, miután kedden a Google lerántotta a leplet egy új, önmagát vezető autóról.
  • Újabb baki került nyilvánosságra a General Motors háza tájáról. A cég egyik, már felfüggesztett mérnöke elfelejtett új gyújtáskapcsolókat rendelni a hibásak helyett a korábban visszarendelt autókba. Így a problémás eszközökkel láthattak el jónéhány GM-modellt tavaly, melyek közvetetten 13 ember halálában játszottak szerepet az elmúlt években. A GM ennek ellenére 2 százalékot erősödött tegnap.
  • A McDonald's bejelentette, hogy 2016-ig 18-20 milliárd dollárt kíván visszajuttatni részvényeseinek osztalék és saját részvény visszavásárlások formájában. Ez 10-20 százalékkal lenne több, mint amennyivel 2011 és 2013 között kitömték a befektetőik zsebét. A hírek ellenére 1 százalékot esett az árfolyam.
  • Több mint 10 százalékot menetelt a Twitter (NYSE), miután a Nomura vételre ajánlotta a részvényeket.
  • A Nikkei minimális pluszban, a Shanghai Composite pedig minimális mínuszban mozog, nagy kilengéseket ma nem lehet látni az ázsiai piacon.
Forrás: Investor.hu