Újabb megállapodást kötött a Richter

Vágólapra másolva!
Megvásárolta a Richter a HRA Pharmától annak a hatóanyagnak a szellemi tulajdonjogait, melyek a hazai vállalat kulcskészítményének, az Esmya  latin-amerikai értékesítéseihez kellenek. 
Vágólapra másolva!

Egészen pontosan erről van szó: " A Richter és a Laboratoire HRA Pharma megállapodást kötöttek az ulipristal acetate szellemi tulajdon jogainak értékesítéséről és megvásárlásáról a latin-amerikai térségre vonatkozóan. Az ulipristal acetate jóindulatú nőgyógyászati elváltozások kezelésére szolgál. A megállapodás pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra."

Magyarul arról van szó, hogy a nehezen kimondható nevű hatóanyag szellemi tulajdonjogait megvette a Richter a latin-amerikai térségre, így a jövőben nem kell majd royalty-t és mérföldköveket fizetni az Esmya névre keresztelt originális készítmény helyi értékesítései után. Beke Zsuzsa, a Richter PR vezetője azt is elmondta, hogy a 30 millió eurós bevételi várakozásaikat továbbra is elérhetőnek tartják a régióban (ha felfutnak az értékesítések).

A bejelentés részvényesi szempontból nehezen értékelhető, hiszen nem tudjuk, hogy mennyi pénzt fizetett a Richter a szellemi tulajdonjogért.